Magic Kingdom - Symphony of War

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Magic Kingdom - Symphony of War

magic-kingdom-symphony-of-war-2010-front-cover.jpgVorig jaar op het einde van oktober mocht de Belgische power metal scène een pareltje verwelkomen. De symphonic power metal band Magic Kingdom bracht hun derde release getiteld ‘Symphony of War’ uit.

Deze release komt zes jaar na hun vorige album, dit wegens het solo project Iron Mask van oprichter Dushan Petrossi dat heel wat aandacht opeiste. Beide bands verdienen echter lof. Magic Kingdom doet soms sterk denken aan de beginjaren van Rhapsody of Fire, wat dus zeker geen slecht punt is. Dit blijkt al vanaf het eerste lied: de titeltrack Symphony of War. Dit nummer raast van begin tot einde, startend met een knappe intro. Onmiddellijk valt het hoge niveau van gitaarwerk op. Echte power metal zoals het hoort.

In de tweede track We Rise wordt deze trend verder gezet, zij het een tikkeltje trager. De clean vocals worden bijgestaan door korte screams tussenin de strofes en het refrein. Halverwege het lied is ook een duidelijk symphonic stuk te horen.

Met Million Sinners World wordt het tempo weer omhoog gedreven. De gitaristen laten weer even hun kunsten horen samen met een heftige drumpartij, gevolgd door een ritmewisseling en de introductie van de vocalen van Olaf Hayer. Het refrein wordt opnieuw bijgestaan door de screams van Roma Siadletski die hier perfect tussen passen. Het volgende ‘Evil Magician’ doet terugdenken aan de Middeleeuwen en geeft een haast episch gevoel. De volgende twee tracks zijn opnieuw twee snelle tracks, vergelijkbaar met Symphony of War en Million Sinners World.

I’m a Lionheart is een titel die dit volgende nummer goed omschrijft. Uit volle borst kan meegezongen worden, het refrein blijft je bij en zorgt voor een soort overwinningsgevoel, alsof de strijd die doorheen de liedjes gestreden wordt gewonnen is. Met Unholy Abyss wordt verder gegaan, een ietwat bombastischer nummer dat nog steeds zoals de meeste tracks razendsnel gaat.

De laatste track op het album is Metallic Tragedy - Chapter 2: The Holy Pentalogy. Dit nummer duurt maar liefst 29 minuten lang en is opgedeeld in vijf delen. Deze track zou regelrecht uit een fantasy film kunnen komen. In de intro wordt een verhaal uit de doeken gedaan en dit gaat over in een heel melodisch lied, met zelfs op de achtergrond een female vocal. Tussenpauzes worden ingelast met opnieuw rustige stukken die opnieuw dat film gevoel geven. Samenvattend: deze laatste track is een mengeling van symfonische, snelle en zelfs orchestrale stukken, aan elkaar gekoppeld door verhalende teksten en haast filmische fragmenten. Een kroon op het werk!

De tracklist 

  • Symphony Of War
  • We Rise
  • Million Sinners World
  • Evil Magician
  • In The Name Of Heathen Gods
  • Monte Cristo
  • I'm A Lionheart
  • Unholy Abyss
  • Metallic Tragedy - Chapter 2: The Holy Pentalogy:
            I. Through The Sea Of Ice / Quest For The Holy Light
            II. Before The Apocalypse / War Of The Black Angels
            III. At The Gates Of The Last Mystic Dragon Land
            IV. Resurrection Of The Wizard / With The Gods Of Egypt On Our Side
            V. Tournament Of Hell
Geschreven door Tim Vermoens
Categorie: