Rotting Out - Reckoning

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Rotting Out

Album: Reckoning

Genre: Punk / Hardcore

Label: Pure Noise Records

Score: 90/100

De Amerikaanse band Rotting Out is een echte hardcore punk band; zij vinden hun invloeden bij bands als Suicidal Tendencies en Pennywise. Daarnaast is Rotting Out een creatie van energetische hardcore punk dat tegenwoordig al te graag wordt gespeeld. Deze muziek zet je op als je gaat skaten, hangen met je vrienden en als je in de penarie zit.

Rotting Out komt in 2015 met een kleine EP opzetten, namelijk ‘Reckoning’. Vijf tracks en boordevol energie; 3 nieuwe songs en 2 covers van de punkband The Circle Jerks. De band heeft altijd wel een punkish gehalte gehad aan hun hardcore, maar in deze EP gaan ze nog een stuk verder en zeker in de dynamiek van de EP. De songs zijn erg snel en hebben een echte hardcorepunk mentaliteit en dit is toch wel anders dan bij hun vorige releases. Door hun progressieve geluid zullen de luisteraars zich geïntrigeert voelen, dit komt mede doordat de muziek zich nog steeds prachtig vormt naar hun vocalen en de energetische sing-a-longs.

Het mooiste aan de EP is nog steeds dat de drie nieuws songs echt sterk en dynamisch zijn. Ze zijn vers en mooi en hebben een perfecte balans ten opzichte van de drie covers op de EP. Hun gitaarlijnen zijn meer melodischer en verfrissend. Ondanks het unieke karakter van hun nieuwe songs, hebben alle nummers een duister thema in zich, dat toch een bepaalde signatuur geeft aan deze EP en aan de band zelf.

Rotting Out is geëvolueerd in de hardcore punk wereld en hebben door deze EP een sterke vooruitgang geboekt. Deze rauwe sound is echt een aanrader voor iedere hardcore punk liefhebber op de wereld.

Tracklist:

  1. Born
  2. Eyes Wide
  3. End Of The Road
  4. I Don’t Care
  5. Live Fast Die Young

Meer info over Rotting Out:

rotting out reckoning cover

Categorie: