Fleddy Melculy - Helgië

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Fleddy Melculy

Album: Helgië

Genre: Metal/hardcore

Label: Sony Music

Score: 87/100

Hoe kan je in godsnaam op 1 jaar tijd bekend/berucht geraken in België? Het concept klinkt redelijk simpel. Maak een EP met topnummers en voordat je het weet zit je bij Sony Music en speel je op festivals zoals Graspop Metal Meeting, Pukkelpop, Rock Zottegem, Zwarte Cross, ...

Frontman Jeroen Camerlynck zullen de meeste wel kennen van De Fanfaar (de band die samen met Urbanus regelmatig op pad gaat). Dat Jeroen weet hoe hij een publiek moet bespelen is wel duidelijk voor iedereen maar ook zijn andere bandleden zijn klassebakken. Geweldige riffs, loeiharde drums en zware bassen zijn het recept van dit concept.

Dat EP 'Wat De Fok?' aansloeg bij het grote publiek bleek snel. Het nummer 'T-Shirt Van Metallica' sloeg overal aan en de hilarische videoclip met Justin Bieber erin was gewoonweg geweldig. Ben eigenlijk benieuwd als Justin zelf de videoclip al gezien heeft?

Afgelopen vrijdag verscheen er eindelijk het eerste full album van Fleddy Melculy genaamd 'Helgië'. De verwachtingen waren hoog en Fleddy lost ze allemaal in. De band gaat gewoon verder in hun elan: agressieve muziek met hierop Nederlandstalige nummers met een vette knipoog. De nummers Ik haat Jazz, Geen vlees wel vis, Apu van de nighshop, het is wat het is en brood, ... zijn toppertjes.

Het absolute hoogtepunt is het nummer Pinker, een nummer dat speciaal opdragen wordt aan de BMW rijders. Het valt me trouwens op dat ik dit nummer spontaan begin te zingen als ik in de auto zit en voor mij slaat een BMW rijder af zonder te pinken. Misschien moet Fleddy eens contact opnemen met BWM zodat dit nummer spontaan afgespeeld wordt in elke BWM wagen zodat dit probleem van de baan geraakt.

Conclusie van deze cd is simpel: agressieve metal en hardcore worden gepresenteerd op mooi bordje van Nederlandstalige teksten. Echt tof gedaan deze cd, mannen!

Tracklist:

 1. Welkom In Helgië
 2. Fuck You Fleddy!
 3. Feestje In Uw Huisje
 4. Ik Haat Jazz
 5. Apu Van De Nightshop
 6. Het Is Wat Het Is
 7. Geen Vlees Wel Vis
 8. Pinker
 9. 1 Noot
 10. Brood
 11. Fuck Dees Fucking Kut Kak Machien
 12. T-Shirt Van Metallica
 13. Max
 14. Ik Ben Mijn Sleutels Kwijt
 15. Dik Meisje
 16. Stank Voor Dank…
 17. Gangvocal

Meer info over Fleddy Melculy:

fleddy melculy helgië cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!