Hate - Tremendum

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Hate

Album: Tremendum

Genre: Extreme Metal

Label: Napalm Records

Polen en black/death metal. Iedereen denkt spontaan aan Behemoth en Vader, maar ook Hate komt daar vandaan. Hate is een viertal dat al sinds begin de jaren 90 rauwe blackened death metal produceert. Black metal, death metal of ook wel extreme metal, je kan je een beeld vormen. Het zijn vocalist Adam Buzco en drummer Pavulon die Tremendum geschreven hebben, terwijl sessiemuzikanten Domin en Apeiron alles inspeelden. Samen leverden ze het nieuwe Tremendum af, hun tiende plaat in hun oeuvre.

Tremendum is een begrip uit het oude heidendom, daterend uit de tijd dat Polen nog niet onder het christendom viel. Daar betekende de term de duistere kant van het heilige, een invalshoek die bij vele Slavische volkeren vroeger aanwezig was in de cultuur en godsdienst. In contrast met dit oude gedachtengoed valt meteen op hoe kwalitatief goed het album klinkt. De band heeft dan ook opgenomen in niet één maar twee nieuwe studio’s en hebben met een nieuwe producer samengewerkt.

De boel trekt met een dreigende intro op gang met een eerste aanval van black en death metal in Asuric Being maar de eerste mokerslag in het gezicht wordt pas gegeven bij opvolger Indestructible Pillars, en zo zijn er nog velen. Het gevoel van dreiging en de openbaring ervan in pure agressie wisselen vaak genoeg elkaar af. We opperden al de vergelijking met Behemoth en zoek niet verder, zulke nummers hadden net zo goed van deze band kunnen zijn. Adam spuugt op de hele plaat zijn gal uit, ondersteund door de mokerslagen en drumsalvo’s van Pavulon, terwijl de gitaarpartijen her en der naast razendsnel voorbij vliegen ook knappe solo’s vormen. Kortom, geef Hate ook een kans als je van de bekendere bands als Behemoth en Vader houdt. Je zal verre van teleurgesteld zijn en deze veteranen dienen zeker niet onder te doen voor eender wie in het genre.

Tracklist:

 

Meer info over Hate:

hate tremendum album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!