Review Accept - Restless and Live

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Accept

Album: Restless And Live

Genre: Heavy metal

Label: Nuclear Blast

Accept is ondertussen zeer gekend onder liefhebbers van de old school heavy metal. Al sinds 1968 kunnen we deze Duitse meesters van de speed metal op de podia bewonderen. Deze band had het niet altijd even gemakkelijk. Na het komen en gaan van heel wat bandleden besloot Accept om er in 2005 mee te stoppen. De liefde voor de muziek was echter te groot en vier jaar laten stond Accept er weer met een nieuwe zanger. Mark Tornillo kwam in de plaats van Udo Dirkschneider die een van de oprichters was. Sindsdien gaat het weer goed met de band. Sinds de band opnieuw samen is werden er maar liefst drie nieuwe albums en een dvd uitgebracht. Blind Rage was zelfs hun best verkochte album.

Het is mogelijk om verschillende pakketten te kopen, zo hebben we de keuze uit een dvd, Blu-ray, 2 cd’s, digitaal pakket of earbook. De optredens dateren van 2015 en we kunnen dus al raden dat we niet enkel de oude klassiekers te horen krijgen maar ook nummers van de laatste drie albums. De dvd werd gefilmd in Duitsland waar ze speelden op Bang Your head Festival. Er zijn weinig mensen die kunnen klagen over de tracklist die we hier voorgeschoteld krijgen.

De bands die in dit genre spelen komen graag naar Europa naar de grotere festivals en geef ze eens ongelijk. De fans waren uitzinnig, de sfeer zat er goed in en er werd vaak luidkeels meegezongen. Openen met Stampede is een logische keuze en zorgt er al direct voor dat het publiek wakker geschud is. De legendarische bass intro van London Leatherboys klinkt ons al bekend in de oren en de doorsnee fan zal al direct meezingen. Wat opvalt, is dat we geen interactie horen met het publiek tot we het einde van het nummer bereiken. Tijdens Living For Tonite horen we interactie met het publiek. Hier wordt er daadwerkelijk iets tegen het publiek gezegd wat voorheen niet het geval was.

Een van de klassiekers die niet mag ontbreken is natuurlijk 200 years. De brute en snelle riffs in combinatie met de prachtige vocals zorgen ervoor dat er luid meegezongen werd. Een kippenvel momentje krijgen we wanneer From The Ashes We Rise gespeeld werd. Wanneer de volledige band zingt staat het publiek volledig achter deze band. Een mooi zicht. Tijdens Fast As A Shark werd een Duits klassiek folk nummertje opgezet en dit kon het publiek wel smaken. Zo zie je maar dat deze band nog graag wat lol trapt en niet altijd alles te serieus neemt. We begonnen deze dvd met geweldige nummers en sluiten deze ook af met een knal. Metal Heart, Teutonic Terror en natuurlijk Balls To The Wall zijn drie zeer bekende nummers. Het laatste nummer wordt gespeeld met een extra lange outro waar de band zoals altijd zijn fans bedankt en in stijl het podium verlaat.

Deze dvd is een must voor iedere heavy metal fan. Dit is niet zomaar een compilatie van de beste nummers of niet zomaar een optreden. Dit is een van de beste optredens die de band in zijn hele geschiedenis ooit gegeven heeft. Waar sommige bands dvd's van optredens uitbrengen en die in vergetelheid raken is dit zeker niet het geval. Een epische dvd die zeer vaak afgespeeld zal worden.

Tracklist: 

 1. Stampede
 2. Stalingrad
 3. Hellfire
 4. London Leatherboys
 5. Living For Tonite
 6. 200 Years
 7. Demons Night
 8. Dying Breed
 9. Final Journey
 10. From The Ashes We Rise
 11. Losers And Winners
 12. No Shelter
 13. Shadow Soldiers
 14. Midnight Mover
 15. Starlight
 16. Restless And Wild
 17. Son Of A Bitch
 18. Pandemic
 19. Dark Side Of My Heart
 20. The Curse
 21. Flash Rockin Man
 22. Bulletproof
 23. Fall Of The Empire
 24. Fast As A Shark
 25. Metal Heart
 26. Teutonic Terror
 27. Balls To The Wall

Meer info over Accept:

 

accept restless and live cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!