Review Amaranthe - Helix

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Amaranthe

Album: Helix

Genre: Modern Metal

Label: Spinefarm Records

Het zweedse Amaranthe brengt op 19 november hun nieuwe album Helix uit, en dat gaat niet onverwacht voorbij. Over het algemeen werd het album goed ontvangen, wat ons enkel extra motiveerde om het album een review te geven.

The Score doet ons niet meteen denken aan een metal nummer. Toch niet als het begint, met zijn space-achtige klanken die ons trommelvlies in verwarring brengen. Ondanks dat deze regelmatig terugkeren hebben we ook een stevige drum en een portie gitaar om op terug te vallen. Op de zang kunnen we niets aanmerken. De stemmen presteren op een hoog niveau en liggen goed in de mix wat zorgt voor een aangenaam geheel.

Inferno doet het ook goed. Een ronduit lekker nummer dat de nodige ballen heeft. Maar wie het refrein beluistert en denkt aan een ‘Ed Sheeran’ die ‘Shape Of You’ zingt hoort overduidelijk een link tussen beiden nummers. Bewust of onbewust, dat blijft nog maar de vraag. Verder hebben we er niet veel op aan te merken.

GG6 is misschien het puurste metal nummer dat op het album staat. Hier en daar nog wat synthesizer en wat rap-invloeden als we dit zo mogen noemen. We willen uiteraard niemand tegen de schenen stampen. Een aanstekelijk nummer met de nodige energie en een leuke drumlijn.

Wie het graag wat ruwer heeft kan ook zijn hartje ophalen met wat snelheid en brute power. Iconic voldoet aan deze verwachtingen en laadt een batterij in 1 adem op. Energiek, snel en goed georkestreerd. Dat klinkt als de samenvatting van een goed nummer, toch? Naar onze mening misschien wel het beste nummer op het album!

Maar ook voor wie het graag wat dromeriger heeft en graag een toets piano hoort passeren hebben ze hun best gedaan. Unified is voor de dromerige, rustige metalliefhebbers. Aanstekers in de lucht en kussende koppels, like it or not, dat zal vermoedelijk zijn wat je bij optredens gaat zien. Maar richting einde trekken ze de gas nog eens open. Een lekkere solo is wat we nog over ons krijgen.

En zo snel als het begint kan het ook gedaan zijn. Helix vliegt als een sneltrein voorbij! Twaalf nummers die goed samen passen, maar elkaar niet repetitief doen klinken. Dit is iets waar we graag meer van zouden horen.

Tracklist:

 1. The Score
 2. 365
 3. Inferno
 4. Countdown
 5. Helix
 6. Dream
 7. GG6
 8. Breakthrough Starshot
 9. My Heaven
 10. Iconic
 11. Unified
 12. Momentum

Meer info over Amaranthe:

amaranthe helix album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!