Review Amor - Love Vs. Logic

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Amor

Album: Love Vs. Logic

Genre: Alternative Rock

Label: Arising Empire

'Love Vs. Logic' is het debuut van de jonge band Amor uit het Amerikaanse Arizona. Met hun melodische hardcore en hun interesse in electronische elementen tracht deze band hun fanbase uit te breiden. Het debuut start sterk met het nog vrij rustige Poison Play waarin we al een beeld krijgen van de sterke vocale capaciteiten van Dillon Conneally. Krachtiger is alvast het volgende Clockwork dat toch al die typische melodische hardcore/metalcore sfeer met zich meedraagt door de variatie in zachter en meer up-tempo werk. Het is wachten tot deze At Odds With Self om de eerste uncleane vocals te horen en damn, wat zitten ze knap in deze track. Ook de riffs van gitarist Ryan Daminson en bassist Tre Scott klinken retestrak in deze knappe productie. Zelf de rustigere tracks geven een zeer voldaan gevoel aan de luisteraar door de kwaliteit die de band naar voor brengt. Frequency is daar een perfect voorbeeld van.

Eén van de hardere nummers is Twice Again, niet meteen vocaal maar zeker en vast muzikaal door het hardere snarenwerk. Toch blijft de metalcore wat op de achtergrond en houden deze jongens vooral meer van het melodischere werk dat hun als gegoten zit. We houden het hardere ritme aan op Look Alive waar we terug wat ruwere vocals voorgeschoteld krijgen. Op Tonight Always krijgen we een meer experimentele, wat progressievere kant te horen van de band. Ambient achtergrondgeluiden en snelle tempowissels maken de dienst uit in deze track. Een track die doet terugdenken aan Bring Me The Horizon ten tijde van hun 'Sempiternal' album.

Hoe verder dit album vordert des te vetter worden de tracks, luister maar naar het geweldige Heart Locker. De productie van Matt Good is zeker ook het vermelden waard want hij zorgde er mede voor dat deze plaat niet klinkt als een debuut maar als een bevestigende plaat met deze strakke sound. Album hoogtepunt is het fantastische Living Lies, hard maar tegelijk ook zeer toegankelijk. Het middenstuk is beestachtig goed en is een streling in de oren van de liefhebbers van melodische hardcore. Ryan Daminson mag zijn vingervlugheid nog eens ten toon spreiden op Collision. Het blijft verbazend hoe deze band hard weet te klinken zonder echt gebruik te maken van harde en ruwe vocalen. Spijtig dat dit album qua tijd zo kort is want na het toepasselijk getitelde The Exit en een speelduur van 39 minuten zit dit album er al op. Duidelijk dat deze band kwaliteit boven kwantiteit kiest. 

Tracklist:

 1. Poison Play
 2. Clockwork
 3. At Odds With Self
 4. Frequency
 5. Twice, Again
 6. Look Alive
 7. Tonight Always
 8. Heart Locker
 9. Living Lies
 10. Collision
 11. The Exit

Meer info over Amor:

amor love vs logic album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!