Review Amorphis - Under The Red Cloud

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Amorphis

Album: Under The Red Cloud

Genre: Melodic metal

Label: Nuclear Blast

Score: 80/100

De Finse metalband Amorphis is een band die al een meer dan 25-jarig bestaan viert. Ondanks dat ze van hun death metal roots zijn afgestapt, heeft de band de melodic (death) metal wereld onder hun hoede.

Twee jaar na het verfrissende album ‘Circle’, heeft Amorphis hun twaalfde album voor het publiek klaarstaan, namelijk ‘Under The Red Cloud’. Het album is zeer dynamisch, heel gevarieerd en heeft een varia aan instrumenten, waardoor het album erg leuk is om te beluisteren. De invloeden zijn niet karig en hebben daardoor een zeer experimenteel effect, dat ten goede gaat aan het metalniveau van het album.

Wat wil je eigenlijk nog meer? Het album ‘Under The Red Cloud’ geeft een perfecte weergave van melodische en artistieke songs, doorspekt met sterke gitaarsolo’s en prachtige piano-/keyboard melodieën, die aangevuld worden met sterke grunts en heldere zangkwaliteiten van Tomi Joutsen, die constant afgewisseld worden met elkaar. Het levert een prachtig stuk op dat catchy en aangrijpend is. Songs als de titeltrack Under The Red Cloud, The Skull en Sacrifice zijn echte pareltjes.

‘Under The Red Cloud’ is geen voorspelbaar album; het geeft je door het experimentele gehalte verrassingen die bevorderlijk zijn voor de toekomst van Amorphis.

Tracklist:

 1. Under The Red Cloud
 2. The Four Wise Ones
 3. Bad Blood
 4. The Skull
 5. Death Of A King
 6. Sacrifice
 7. Dark Path
 8. Enemy At The Gates
 9. Tree Of Ages
 10. White Night
 11. Come The Spring (Bonus Track)
 12. Winter’s Sleep (Bonus Track)

Meer info over Amorphis:

amorphis under the red cloud cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!