Review Annisokay - Arms

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Annisokay

Album: Arms

Genre: Metalcore

Label: Arising Empire

Afgelopen zomer bevonden we ons met GigView op Summer Breeze in het Duitse Dinkelsbühl, één van de bands die daar aantrad was Annisokay. Deze Duitse metalcore band brachten net op de dag van hun optreden hun vierde langspeler 'Arms' uit. Enkele songs van die plaat beleefden toen ook hun live première en wij waren maar al te blij dat we er bij waren. Annisokay geldt trouwens als één van de meest belovende metalcore bands in Duitsland en werd ook om die reden enkele jaren terug onder gebracht bij Arising Empire. Het label met oog voor opkomend talent.

Net zoals bij vele metalcore bands bestaat ook Annisokay uit een cleane en uncleane vocalist. De cleans komen uit de strot van gitarist Christoph Wieczoreck en de uncleans zijn voor Dave Grunewald, een perfect passende combo deze twee heren. De band laat er geen gras over groeien en haalt direct verschroeiend uit met Coma Blue, de opener van deze plaat. De kwaliteit van beide zangers is een voorbeeld voor velen binnen dit genre. De ruwe vocalen van Dave grijpen je stevig bij de keel terwijl de cleans van Christoph je toch nog van wat ademruimte voorzien. De beukende drums en breakdowns geven deze track die lekkere schop onder onze kont die we zeker kunnen verdragen. De sfeer is gezet en we zijn klaar voor wat deze band ons op dit album nog allemaal te bieden heeft. Kunde op overschot bij deze Duitsers op het lekkere Unaware, Deutsche gründlichkeit heet dat dan. Wat zo leuk is aan het genre metalcore en zeker bij deze band is dat de nummers je zo kunnen uitputten als je echt alles aan het geven bent. Op het moment dat je niet meer kan krijg je dan even een rustpunt om dan met een breakdown en een laatste salvo het laatste greintje energie uit je lijf te trekken. Good Stories is in tegenstelling tot zijn voorgangers iets ingetogener en heeft dan ook meer cleane vocals dan uncleans. Het ideale moment voor Christoph om te laten horen over welke knappe stem hij beschikt. Vol-automatisch en met de laaggestemde en beukende gitaren gaan we over naar Fully Automatic. Heerlijk hoe deze track hier door de speakers bulderd.

Dat dit genre roots heeft in punk en hardcore vinden we terug in het harde doch swingende Sea Of Trees. Het mooie Innocence Was Here wordt ingezet met fantastische pianoklanken maar zo onschuldig blijft deze track niet, er staat natuurlijk 'was'. Dave weet met zijn bulderende vocalen deze track en ons de 'slap in the face' te geven. De band blijft de ene na de andere geweldige track op ons afvuren, Humanophobia is de volgende in deze lijst. Tegenwoordig zou je inderdaad schrik hebben van de mensheid dus de band slaat hier nagels met koppen. En alsof de teksten van deze Humanophobia nog niet duidelijk genoeg waren laat de band deze aflossen door End Of The World. Met de slotzin uit deze track "This is the place we called Earth, victim of war".

Na deze wat donkere en duistere tracks kunnen we terug lekker feesten. De electrobeats geven alvast de aanzet op Escalators, en net als liften gaan we op en neer op de tonen van deze song. We gaan nog niet direct stoppen met springen als we Private Paradise door de speakers laten knallen, die rappende vocals naar het einde van de track zijn zo verdomd knap. We mogen van geluk spreken dat de titel van de volgende track One Second niet slaat op de duurtijd. We amuseren ons zo hard op de beats van de tracks dat het bijna met pijn in het hart is dat we de afsluiter van dit album al moeten aankondigen. Locked Out, Locked In is dan wel de laatste track maar de band laat deze wel knallen alsof het de eerste is. Als de band zo een progressie blijft maken met hun albums kijken we nu al rijkhalzend uit naar nr. 5. 

Tracklist:

 1. Coma Blue
 2. Unaware
 3. Good Stories
 4. Fully Automatic
 5. Sea Of Trees
 6. Innocence Was Here
 7. Humanophobia
 8. End Of The World
 9. Escalators
 10. Private Paradise
 11. One Second
 12. Locked Out, Locked In

Meer info over Annisokay:

annisokay arms album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!