Review Atreyu - Baptize

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Atreyu

Album: Baptize

Genre: Metalcore

Label: Spinefarm Records

"Eén stevig album geeft aan dat Atreyu terug is van nooit echt weggeweest te zijn."

Als het gaat om stevige metal songs dan mag Atreyu zeker niet ontbreken in de lijst van bands die het benoemen waard zijn. Het vijftal uit Yorba Linda in Californië heeft zich tijdens hun carriére in de muziek industrie als gevestigde waarde genesteld in de rangen van metal bands, door de jaren heen. Nu zijn ze opnieuw actief en dat laten ze graag even horen aan de hele wereld. Dat doen ze met een nieuw album, getiteld Baptize. Hiermee bevestigen ze ook even dat ze nog steeds een enorme kracht en doorzettingsvermogen bezitten, waarmee ze stevig uit de hoek kunnen komen. 

Baptize begine met een mysterieuze sound en een synchrone zanglijn, zoals dat van een zangkoor. De intro duurt wel niet zeer lang, maar legt wel de nadruk op iets dat ons te wachten staat, net zoals de titel van het nummer zelf zegt: The strange powers of prophecy. 

Bij overgang naar het volgend nummer wordt meteen duidelijk dat de band niet heeft stilgezeten en mee gaat met zijn tijd. Er word goed gebruik gemaakt van zowel elektronische elementen, alsook de stevige invloeden, zoals we Atreyu kennen. Een stukje muziek met voor ieder wat wils. Deze geweldige mix hoor je trouwens doorheen het hele album terugkomen. 

De teksten in de nummers hebben doorgaans ook een zekere diepgang en het wordt snel duidelijk dat de band er enorm heeft over nagedacht. 

Er zitten snelle stukken in het album, alsook tragere stukken. Van breakdowns met stevige screams, drums en gitaar, tot sneller werk met clean vocals en gitaarsolo's. Alles is aanwezig dat ervoor zorgt dat Baptize een luistrerwaardig album is en daar hoef je zeker geen die-hard Atreyu fan voor te zijn. 

De nummers op het album hebben zeker een hoog headbang-gehalte. Gecombineerd met catchy zanglijnen word er hierdoor voor gezorgd dat de songs snel genoeg in je hoofd zullen worden geramd waardoor je ze in een mum van tijd zal kunnen meezingen. 

Wat ook eigen is aan de band, en wat ze opnieuw hebben kunnen verwezenlijken in dit nieuwe album is dat de titels van hun songs steeds kort maar krachtig zijn. Dat is een extra goede methode om de songs in de hoofden van hun luisteraars te knallen. 

Om het kort zeggen: Baptize bevat alles wat je mag verwachten van een Atreyu -album, en dat maakt het toch weer een meesterwerk dat het vijftal uit Californië, met trots me je delen. 

Tracklist:

 1. Strange Powers Of Prophecy
 2. Baptize
 3. SAVE US
 4. Underrated
 5. Broken Again
 6. Weed
 7. Dead Weight
 8. Catastrophe
 9. Fucked Up
 10. Sabotage Me
 11. Untouchable (ft. Jacoby Shaddix)
 12. No Matter What
 13. Oblivion (ft. Matt Heafy)
 14. Stay
 15. Warrior

Meer info over Atreyu:

 

Beluister op Spotify!

 atreyu baptize album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!