Review Audrey Horne - Blackout

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Audrey Horne

Album: Blackout

Genre: Heavy Metal

Label: Napalm Records

Moest u ook aan Twin Peaks denken bij het horen of lezen van de naam ‘Audrey Horne’? Wij alvast wel. Het bleek echter niet om dit personage te gaan, maar om een Noorse band die met Blackout toe is aan hun achtste release! Sinds hun debuut in 2005, No Hay Banda, is Audrey Horne dus naast een fictief persoon ook veranderd in een stevige rockband. We kregen de kans om Blackout te beluisteren en dit is wat we er van vonden.

We openen met This Is War. Een nummer waarvan reeds een videoclip verscheen die je meeneemt op tour met de mannen van Audrey Horne. Een lekker klinkend nummer, aanstekelijk en met een zang die perfect aansluit bij het muzikale gebeuren. Qua sound hebben we meteen het gevoel dat we welkom zijn. We worden niet aangevallen door een snijdende of bijtende klank. Het is een warme, gedreven sound die je motiveert en meesleurt in zijn enthousiasme.

Nog een aanstekelijk rocknummer krijgen we met de titeltrack Blackout. Het refrein doet wat denken aan Hit Me With Your Best Shot. En Audrey Horne brengt een even grote oorwurm. Getrakteerd op een vrij standaard, maar goed klinkende solo worden we tijdens de laatste minuut van het nummer.

Eigenlijk komt het op elk nummer terug. Energieke, aanstekelijke nummers die het live ongetwijfeld goed doen. Midnight Man is het volgende nummer dat in dezelfde lijn verder gaat. Ongeveer halverwege het album kunnen we met zekerheid zeggen dat alle nummer dezelfde drive hebben, maar wel een eigen identiteit. Het gaat dus niet vervelen want het is niet allemaal hetzelfde.

Afsluiten met een knaller, daar zijn ze ook niet vies van bij Audrey Horne. Een intro die je vastneemt en niet loslaat. Een refrein waar je maar al te graag mee meezingt, en strofes die gewoon echt goed klinken. De zanger geeft ook nog alles een laatste keer. Het gejuich op de achtergrond en het applaus op het einde doen Rose Alley eer aan. Want ze verdienen het applaus ongetwijfeld!

Een sterk album krijgen we ongetwijfeld voorgeschoteld door de heren van Audrey Horne. In onze mening leveren ze hun sterkste album tot nu toe af. Stevige muziek met de nodige solo’s, aanstekelijke refreinen, je hoofd stilhouden tijdens het beluisteren is een moeilijke opdracht. Misschien niet ideaal wanneer je in een overvolle bus trein of tram zit.

Tracklist: 

  1. This Is War
  2. Audrevolution
  3. Blackout
  4. This Man
  5. Midnight Man
  6. Light Your Way
  7. California
  8. Satellite
  9. Naysayer
  10. Rose Alley

Meer info over Audrey Horne:

audrey horne blackout album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!