Review August Burns Red - Guardians

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: August Burns Red

Album: Guardians

Genre: Metalcore

Label: Fearless Records

"Guardians heeft alle aspecten die eigen zijn aan August Burns Red."

Het nieuwe album van metalcore band August Burns Red is er en het is opnieuw eentje van formaat. Het kreeg de titel ‘Guardians’ wat letterlijk iets beschrijft dat we allemaal nodig hebben op dit moment. 

De afgelopen jaren hebben de vijf mannen blijven omhoog klimmen op de ladder en nu hebben ze opnieuw een mijlpaal bereikt met dit album. Elke keer als zij nieuw materiaal brengen is het iets dat niet alleen de fans, maar ook de gehele metal scene omver blaast. Dat doen ze dus nu opnieuw. 

Deze scene met andere bands zoals bv, Parkway Drive en Architects, is een groep van bands die elkaar door dik en dun steunen. Dat hebben ze een tijdje geleden al eens bewezen toen de jongens van de band Architects hun gitarist Tom Searle verloor aan kanker. Iedere andere band bracht toen op zijn eigen manier een ode aan deze jonge, gedreven gitarist en hij word nog steeds enorm gemist door niet alleen de bands, maar ook de metal fans. 

Terug naar Guardians. Het nieuw album van de Amerikaanse band telt elf nummers, dat is ongeveer vergelijkbaar met het aantal op hun vorige albums. Ze hebben echter niet stilgezeten en hebben sinds hun vorige album opnieuw goed nagedacht over de songs die op het hat album staan.

Guardians begint met een technisch stukje muziek waarop de zanger Jake Luhrs snel invalt met zijn typische, doch geweldige zangstijl. Doorheen het nummer volg je het gekende pad van de band en op het einde van het nummer is hij er dan eindelijk: de eerste breakdown van het album wordt luidruchtig ingezet en de fans en luisteraars weten meteen dat het goed zit. 

Als je het album aan het beluisteren bent zal je dit overigens nog enkele keren opmerken. Er is een zeer goede afwisseling van zowel breakdowns, als technische stukken. De drums zijn opnieuw hoge kwaliteit, net zoals de gitaarstukken dat zijn en je denkt meteen bij jezelf: “Ze doen het weer!” August Burns Red heeft daarom een zeer leuke en eigen stijl ontwikkeld dat je in elk van hun albums terugvindt maar je toch steeds weer verrast. Zo hebben ze ook een zeer mooie naamkeuze gemaakt op gebied van songs en dat geeft het album opnieuw een meerwaarde.

Je zet dit album op en voordat je beseft ben je er al door. Dat heeft niets te maken met de lengte van de nummers, maar dat komt omdat de muziek je gewoon meesleept en je in een trance vervoert. Je beseft echter net op tijd dat de cd op zijn einde is en wel door middel van iets wat ook weer typerend is aan de band: Guardians eindigt opnieuw met een stukje muziek dat zo uniek en geweldig gedaan is dat je gewoon van je sokken wordt geblazen. En dat is iets wat August Burns Red nu steeds weer opnieuw kan en vooral mag doen naar hun fans toe.

Tracklist:

 1. The Narrative
 2. Bones
 3. Paramount
 4. Defender
 5. Lighthouse
 6. Dismembered Memory
 7. Ties That Bind
 8. Bloodletter
 9. Extinct By Instinct
 10. Empty Heaven
 11. Three Fountains

Meer info over August Burns Red:

august burns red guardians album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!