Review August Burns Red - Phantom Anthem

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: August Burns Red

Album: Phantom Anthem

Genre: Metalcore

Label: Spinefarm Records

Een van de bands die zeer sterk staan in het metalcore genre is zonder twijfel August Burns Red. Sinds de uitgave van hun eerste album (Thrill Seeker) in 2005 zijn ze zeer actief aanwezig in dit genre en zijn ze er zelfs niet meer uit weg te denken. Als we het eerste album gaan vergelijken met het meest recente zien we dat de band volwassener en gegroeid is. Het vorige album dateert al uit 2015 en was een album waar het publiek verdeeld over was.

Op Phantom Anthem hebben ze het experimentele achterwege gelaten, aangezien dit totaal niet aansloeg. We beginnen met King Of Sorrow, een nummer dat de old school August Burns Red liefhebbers graag zullen horen. De stevige vocalen en snelle riffs vliegen ons om de horen, heerlijk om naar te luisteren. Dit belooft voor de rest van het album. Hero Of The Half Truth heeft een intro die ons al direct aan het headbangen krijgt. Tussenin krijgen we enkele cleane gitaren te horen en dit zorgt voor een aangenaam effect, zeker de moeite waard. De Periphery liefhebbers zullen The Frost met open armen ontvangen. De band koos voor djent invloeden en combineert dit met hun eigen stijl, zeker een aanrader dus. We gaan verder met Lifeline. Snelle riffs met sing a long stukken zijn het recept voor dit nummer.

Een nummer dat zeker de moeite waard is, is zonder twijfel Coordinates. Dit nummer heeft snelle stukken, rustige stukken maar vooral het technische aspect komt hier goed naar boven. De gitaristen laten hier horen dat ze verschillende stijlen aankunnen en dit pakt zeer goed uit. Dit in combinatie met cleane vocalen zorgt ervoor dat dit een nummer is dat live op veel sympathie kan rekenen. Een ander mooi voorbeeld hiervan horen we bij Float. Sowieso een van de nummers waar we ons al zien moshen en meebrullen. We sluiten af met Carbon Copy. Dit nummer is een mooie samenvatting van het volledige album, het bevat alles wat we tot nu toe gehoord hebben. Aangename melodieën, snelle riffs en stevige vocalen van Jake, wat willen we nog meer?

Het album Phantom Anthem zal de fans die bij het vorige album afgehaakt zijn weer kunnen overhalen. Met de komst van dit album zal het ook geen verrassing zijn om August Burns Red op de grote festivals te zien. Dit is een zeer degelijk album dat voortgaat op het succesverhaal van de band, snoeiharde metalcore in combinatie met geweldige intermezzo’s. 

Tracklist: 

 1. King Of Sorrow
 2. Hero Of The Half Truth
 3. The Frost
 4. Lifeline
 5. Invisible Enemy
 6. Quake
 7. Coordinates
 8. Generations
 9. Float
 10. Dangerous
 11. Carbon Copy

Meer info over August Burns Red:

august burns red phantom anthem album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!