Review Beast In Black - From Hell With Love

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Beast In Black

Album: From Hell With Love

Genre: Heavy/Power Metal

Label: Nuclear Blast

Toen Anton Kabanen Battle Beast verliet in 2015, liet hij er niet veel gras over groeien en vormde hij meteen zijn powerhouse groep Beast In Black, opnieuw genoemd naar de manga en anime-serie Berserk. Het eerste album 'Berserker' was meteen een schot in de roos. Tuomas Holopainen van Nightwish over die release: “Je moet geestelijk gestoord zijn om niet van dit album te houden". En nu is er de opvolger 'From Hell With Love'.

De plaat bevat elf nummers. De groep past een zeer succesvolle formule toe. Af en toe staat er een hard nummer op de cd, zoals opener Cry Out For A Hero en afsluiter No Surrender en nog een tweetal andere. De rest is een stuk melodieuzer en tevens commerciëler. Maar geen probleem, want het werkt perfect.

Maar net als met het eerste album blijft het niveau niet constant even hoog. De eerste single Sweet True Lies zet alle critici over zijn minder talent als componist op hun plaats, net als Heart Of Steel en het titelnummer. Die nummers bewijzen meteen ook dat de band een eigen geluid gevonden heeft. Maar nummers als Die By The Blade en Cry Out For A Hero zijn minder sterk met wat eenvoudiger hooks. Yannis Papadopoulos brengt met zijn soms verwijfde, soms schreeuwende zang nochtans voldoende energie aan, maar het plaatje past niet altijd volledig. De supermooie ballade Oceandeep is dan weer een perfecte match tussen stem en muziek.

Bij sommige versies krijg je nog twee bonus tracks: Killed By Death van Motörhead cover en Robert Tepper’s No Easy Way Out van de soundtrack van Rocky IV.

De moeilijke kaap van het tweede album is echter moeiteloos omzeild. De groep blijft trouw aan de stijl van het eerste album en alles is nog heftiger en dynamischer. Het blijft power metal met wat poppy verbuigingen, bijna overdreven aanwezigheid van synths en soms een parodie op de schlagerwereld maar daar zijn ze in Scandinavië gek op. Beast In Black is duidelijk geen spin off meer van Battle Beast maar komt op zijn minst op gelijke hoogte.

Tracklist: 

 1. Cry Out For A Hero
 2. From Hell With Love
 3. Sweet True Lies
 4. Repentless
 5. Die By The Blade
 6. Oceandeep
 7. Unlimited Sin
 8. True Believer
 9. This Is War
 10. Heart Of Steel
 11. No Surrender
 12. Killed By Death [Motörhead cover] [bonus]
 13. No Easy Way Out [Robert Tepper cover] [bonus]

Meer info over Beast In Black:

Bestel Beast In Black - From Hell With Love

beast in black album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!