Review Belzebubs - Pantheon Of The NIghtside Gods

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Belzebubs

Album: Pantheon Of The NIghtside Gods

Genre: Black Metal

Label: Century Media

"A perfect blend of the music of Dissection, the voice of Insomnium and the epicness of Dimmu Borgir"

Belzebubs is wat marketing betreft best te vergelijken met Ghost. De Finnen zijn karikatuurtjes met zwart witte gezichtsbeschildering, gebaseerd op de ‘webcomic’ met dezelfde titel door de Finse auteur JP Ahonen. Net als vroeger bij Kiss, weet niemand hoe de muzikanten eruit zien. Het brandt enkel op een lager pitje omdat de black metalscene allesbehalve mainstream is. En ’t draait niet enkel om dat concept maar ook de muziek mag er wezen. Dus moeten we dit serieuzer nemen dan we op het eerste gezicht dachten.

De groep bestaat al sinds 2002 en creëerde een interessante mix van melodieuze blackened death metal, gespijsd met grunts en schitterende, grimmige solo's, progressieve wendingen en filmische arrangementen. Na twee albums in eigen beheer, is er nu een nieuwe start met een nieuwe drummer en met een contract met Century Media onder de arm is de groep klaar om de wereld te veroveren. De single Blackened Call die uitgebracht werd in 2018 was in enkele weken uitverkocht en werd één miljoen keer bekeken op Youtube. Deze keer werd niets aan het toeval overgelaten. Dan Swanö mocht de mixing en mastering voor zijn rekening nemen. Ook de gastenlijst is niet min. Desibelius, ICS Vortex (Arcturus, ex-Dimmu Borgir, Borknagar), Skvllcraft (Cradle Of Filth) zijn slechts enkele indrukwekkende namen.

Kenners van het genre hebben ondertussen door dat de zang gebracht wordt door Niilo Sevänen van Insomnium, die hier agressiever en krachtiger overkomt dan in zijn gebruikelijke rol. Wat ook opvalt is het heel passend gebruik van keyboards, die voor de juiste, epische, weelderige sfeer zorgen. Die epische nummers, zoals het titelnummer worden perfect aangevuld met korte, hardere en snellere tracks. Een perfect evenwicht op een bijna even perfect album. Gezien de vele gastoptredens (of leden) van Dimmu Borgir, klinkt de muziek erg veel in die richting met een flinke scheut Dissection erboven op.

Tracklist: 

  1. Cathedrals Of Mourning
  2. The Faustian Alchemist
  3. Blackened Call
  4. Acheron
  5. Nam Gloria Lucifer
  6. The Crowned Daughters
  7. Dark Mother
  8. The Werewolf Bride
  9. Pantheon Of The Nightside Gods

Meer info over Belzebubs:

Bestel Belzebubs - Pantheon Of The Nightside Gods:

belzebubs pantheon of the nightside gods album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!