Review Black Label Society - Grimmest Hits

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Black Label Society

Album: Grimmest Hits

Genre: Heavy Metal

Label: Spinefarm Records

Zakk Wylde, de sympathiek gitaarheld uit California die eruitziet als een kruising tussen een viking en een biker, mogen we zonder overdrijven een bezige bij noemen. Als sinds vorig jaar, en dat nog tot ergens in 2020 gaat hij nog regelmatig de hort op met Ozzy Osbourne. Een afspraak die hem op 24 juni e.k. ook tot op de Graspop weide in Dessel zal brengen. In 2016 liet hij zijn solo album Book of Shadows II nog op ons los en was er ook nog de EP Live In Detroit van Zakk Sabbath, een Black Sabbath tribute band waarin hij zingt en gitaar speelt. Daarnaast verleent hij ook zijn naam en medewerking aan een sausbedrijf en promoot hij ook koffie. En alsof het niet op kan heeft hij sinds 2015 ook nog zijn eigen bedrijfje Wylde Audio waarmee hij zijn eigen gitaren en audio apparatuur op de markt brengt. En tussendoor vindt hij dan ook nog eens de tijd om een nieuw album voor Black Label Society in elkaar te boksen. Dat album is nu, zoals dat vroeger zo mooi werd uitgedrukt, beschikbaar in de betere platenzaak.

Grimmest Hits is de titel van het werkstuk en daarmee zet die goeie, ouwe, olijke Zakk ons meteen mee op het verkeerde been. Want het betreft hier wel degelijk een collectie gloednieuwe songs en niet een verzamelalbum zoals de titel zou kunnen laten vermoeden. Nu, aan iemand die niets van BLS kent zou je dit echter wel als een compilatie kunnen verkopen want Grimmest Hits is van zulk een hoogstaand niveau dat er wel degelijk een aantal potentiele greatest hits opstaan. Wylde gaat met z’n Black Label Society geen nieuwe verrassende richting uit maar blinkt hier uit in wat we van hem en z’n maten gewoon zijn; heavy songs met monster riffs en groovende melodieën. En dat twaalf tracks lang. Waar voor uw geld, dat zeker.

Het begint al fantastisch goed met Trampled Down Below. Een dreigende intro, een boenk-op-uw-smoel riff en de bezwerende vocalen van Wylde. Vocaal klinkt hij nog steeds als een kruising tussen zijn broodheer Ozzy en wijlen Layne Stayley van Alice In Chains. Ook op All That Once Shined is het horror gevoel nooit ver weg. Room of Nightmares werd als eerste single en video op ons losgelaten. Die video is zeker het ontdekken waard. De BLS dudes die het muzikale intermezzo op een kinderverjaardagsfeestje verzorgen met alle maffe gevolgen van dien. Zakk die een maffe piraat op zijn muil dzjoeft, ik zweer het, u gaat eraan gewoon. A Love Unreal begint met een akoestisch tokkeltje maar ontploft algauw tot een beukende stamper. Dat Wylde ook de gevoelige snaar weet te raken bewijst hij op The Day That Heaven Had Gone Away. Een breekbaar, rustiger nummer dat toch niet klef klinkt. Muziekliefhebbers weten dat zoiets geen sinecure is. En zo zouden we nog een uurtje voort de lof over dit album kunnen blijven trompetteren. Op 31 maart speelt Black Label Society in zaal Trix in Antweren en in juni ontmoeten we Zakk dan opnieuw in Dessel. 2018 is een mooi muzikaal jaar, lieve mensen.

Tracklist:

 1. Trampled Down Below
 2. Seasons Of Falter
 3. The Betrayal
 4. All That Once Shined
 5. The Only Words
 6. Room Of Nightmares
 7. A Love Unreal
 8. Disbelief
 9. The Day That Heaven Had Gone Away
 10. Illusions Of Peace
 11. Bury Your Sorrow
 12. Nothing Left To Say

Meer info over Black Label Society:

black label society grimmest hits album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!