Review Bleeding Gods - Dodekathlon

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Bleeding Gods

Album: Dodekathlon

Genre: Death Metal

Label: Nuclear Blast

Deathmetalband Bleeding Gods, afkomstig uit Nederland, maakten voor hun tweede muzikale worp een conceptalbum. De twaalf werken van Hercules staan centraal en het mythische verhaal wordt gespreid over twaalf nummers, uiteraard. Twaalf lijvige, zware nummers welteverstaan. Dodekathlon is geen hapklare brok voor de standaard muziekliefhebber maar loont voor wie doorheen het geheel gaat.

Wanneer we bands als Fleshgod Apocalypse, Ex Deo en Septicflesh opsommen, weet je waar je aan toe bent. Bleeding Gods kan vanaf nu aan dat rijtje worden toegevoegd. Alle nummers zijn doorspekt met een symfonische toets, zonder dat deze overheersend wordt. Complexe werkstukken kan je verwachten.

Bloodguilt trapt de deur in. Zanger Mark Huisman vertelt als intro over het feit dat Hercules door het lint ging door een betovering van zijn stiefmoeder, de godin Hera, en zijn familie vermoordt, het startpunt van de daaropvolgende twaalf werken die allen aan bod komen. Zo neemt hij het op tegen de hydra in Multiple Decapitation en de driekoppige hond Cerberus in Hound of Hell om enkele voorbeelden te geven. Op elk nummer dondert het er op los met de zware grunt van Huisman, snedige gitaren en bonkende drums, maar er is ook plaats voor uitmuntende gitaarsolo’s doorheen het geheel. Elk nummer heeft zijn eigen gevoel en melodie, waarbij we vooral het dreigende From Feast To Beast aanhalen als pareltje.

Dodekathlon is een waar epos met een thema dat bij de muziek past. Voor fans van Fleshgod Apocalypse, Septicflesh, Carach Angren of Ex Deo.

Tracklist:

1. Bloodguilt
2. Multiple Decapitation
3. Beloved By Artemis
4. From Feast To Beast
5. Inhuman Humiliation
6. Birds Of Hate
7. Saviour Of Crete
8. Tyrannical Blood
9. Seeds Of Distrust
10. Tripled Anger
11. Hera's Orchard
12. Hound Of Hell

Meer info over Bleeding Gods:

bleeding gods dodekathlon album cover

Categorie: