Review Blues Pills - Lady In Gold Live In Paris

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Blues Pills

Album: Lady In Gold Live In Paris

Genre: Blues Rock

Label: Nuclear Blast

Blues Pills timmeren verder aan hun succes met een live dvd van hun succesvolle Lady In Gold tournee. Het uitverkochte Le Trianon in Parijs was het uitverkoren etablissement waar het optreden gefilmd werd.

Bij de aanvang van de dvd voelt het aan alsof je naar een echte film aan het kijken bent. De band stapt naar de zaal en dat wordt uitgebeeld als een ouderwetse film van weleer met die typische bruin getinte opnames en de regie in grote gele letters. Een kort groepsmomentje en zangeres Elin Larsson stormt het podium op. De beeldkwaliteit laat dat ouderwetse achter zich en we krijgen een optreden te zien dat mooi vanuit alle hoeken is gefilmd in uitstekende kwaliteit, waarbij kleur met zwart-wit beelden worden afgewisseld.

Larsson gaat er volledig voor, begroet het publiek in het Frans, bedankt hen om op deze Lady In Gold tournee erbij te zijn en de muziek gaat van start, Lady In Gold trapt het optreden op gang. Het publiek is spontaan, bijna even spontaan als de frontdame die geen minuut lijkt stil te staan. Danspasjes, op en neer springen en een dynamiek die menig ander zangeres ook mag incorporeren. Zwoele gitaarsolo’s, dito drumritme, het moet genieten geweest zijn in Le Trianon. Op geen enkel moment lijkt het optreden af te zwakken, Blues Pills is dan ook een echte live band. Getuige songs als Devil Man, Ain’t No Change of Gone So Long. Ben je te vinden voor bluesrock? Zoek dan niet verder, want Blues Pills blaast je van je sokken!

Op het einde van de dvd komt nog een ode aan Nicklas Högberg, hun Zweedse vriend en boeker die overleden is, een mooi gebaar!

Tracklist:

 1. Lady In Gold
 2. Little Boy Preacher
 3. Bad Talkers
 4. Won’t Go Back
 5. Black Smoke
 6. Bliss
 7. Little Sun
 8. Elements And Things
 9. You Gotta Try
 10. High Class Woman
 11. Ain’t No Change
 12. Devil Man
 13. I Felt a Change
 14. Rejection
 15. Gone So Long

Meer info over Blues Pills:

blues pills lady in gold live in paris album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!