Review Candlemass - House Of Doom

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Candlemass

Album: House Of Doom

Genre: Doom Metal

Label: Napalm Records

In mei dit jaar bracht Candlemass hun laatste nieuwe EP uit: House of Doom. Wat Leif Edling, het enige oorspronkelijke lid van Candlemass, en zijn kompanen deze keer voor ons in petto hadden heeft u ondertussen ongetwijfeld al gehoord. En wij vonden het goed genoeg om 6 maanden na datum toch nog te bespreken!

House Of Doom twijfelt geen seconde. Ze vliegen er meteen in met stevige palmmuted riffs die als een muur op je afkomen. Het refrein is een absolute oorwurm die je bij zijn tweede passage ongetwijfeld al meezingt. Verder heeft het nummer leuke afwisselingen waardoor je op geen enkel moment in een sleur komt. Flowers Of Deception is iets smeriger qua gevoel. Een zeer typisch nummer voor een doom metal band. Zwaar, dreunend en zonder te veel ditjes en datjes. Rechtoe rechtaan en dat horen we zeer graag onse gehoorgangen binnenkomen!

Met Fortuneteller gaan we de rustige, akoestische kant op. Een dromerig klinkende gitaar met een stem doorspekt van pijn, zo klinkt het bij ons. Een prachtig nummer dat door zijn eenvoudigheid indruk maakt en blijft plakken. Eindigen doen we met Dolls On A Wall. Hier trekt Candlemass nog één keer hun logge pletwals op gang om met dreunende, beukende geluiden je hersenen tot een grijze blubberige pudding te versmelten.

De EP blaast je met zijn logge mineur riffs net niet van je stoel af. Een bangelijk staaltje doom metal dat je trommelvlies beroert zoals we gewoon zijn van deze Zweedse band. Laat deze zwarte golf over je heen komen op een rustig moment en het zal je zeker bevallen!

Tracklist: 

  1. House Of Doom
  2. Flowers Of Deception
  3. Fortuneteller
  4. Dolls On A wall

Meer info over Candlemass:

Bestel House Of Doom:

candlemass house of doom album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!