Review Chalice - Lost Connection

Rating: 
9
Uw beoordeling: 9

Artiest: Chalice

Album: Lost Connection

Genre: Death/Thrash Metal

Label: Eigen Beheer

Chalice, death/thrash metalband uit West Vlaanderen, brengt twee jaar na hun studioalbum Ashes Of Hope, Lost Connection uit. Een EP met twee spiksplinternieuwe nummers: Dwelling en Why. Deze twee nummers hebben deze heren al uitvoerig getest tijdens hun laatste optredens van 2019 en werden positief onthaald door het aanwezige publiek.

Eerste nummer, Dwelling, leunt zwaar aan bij het laatste nummer van Ashes Of Hope, A Death Without Warning. Dezelfde opbouw om daarna in alle hevigheid los te barsten. Bijna alsof de overgang naar nieuw materiaal in de toekomst vlotjes te laten verlopen. Wie Chalice ooit al live aanschouwd heeft, kan zich de imposante figuur, die frontman Pieter toch wel is, over het podium zien rennen. Bijl in de hand en strop rond de nek. Wat dan ook geheel past in de sfeer past van deze track. Geheimzinnig en spookachtig.

Why is van een heel ander kaliber. Direct de beuk erin. Met ritmische gitaarriffs dat doorheen het nummer verschillende keren van tempo veranderen. Evenals de vocals die van zuivere zang over screams en grunten naar ijzige klanken overgaan. Er zit ook een klein progressief kantje aan dit nummer. Met een titel als Why en de bijhorende lyrics die dan ook alles in vraag stellen, zou dit dan ook het enige mogen zijn die in vraag gesteld wordt.

Als dit de voorbode is van wat we op een eventueel volgend album te horen gaan krijgen dan kijk ik er alvast naar uit.

Tracklist: 

  1. Dwelling
  2. Why

Meer info over Chalice:

chalice lost connection album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!