Review The Dark Side Of The Moon - Metamorphosis

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: The Dark Side Of The Moon

Album: Metamorphosis

Genre: Heavy Metal

Label: Napalm Records

"Metamorphosis is misschien wel een album waar vele geeks en nerds naar kunnen uitkijken. The Dark Side Of The Moon covert namelijk gekende liedjes uit vele fandoms op dit album!"

Het ontstaan van deze band hing helemaal af een weddenschap tussen zangeres Melissa Bonny en Hans Platz, gitarist en oprichter van Feuerschwanz... Wie verloor was de ander een gunst verschuldigd. Hans Platz won de weddenschap en daagde Melissa Bonny uit om een metal versie van het liedje Jenny Of Oldstones uit Game Of Thrones op te nemen en zo zag deze band het levenslicht.

Melissa Bonny en Feuerschwanz hebben al wat geschiedenis door haar bijdrage aan enkele coversongs met de band in 2020 en 2021. Melissa Bonny en Hans Platz worden vervoegd door Jenny Diehl, ook gekend van Feuerschwanz waar ze tijdens optredens danst en voor spektakel zorgt met o.a. vuur. Ze blijkt ook een knap stukje harp te kunnen spelen en dat laat ze prachtig horen op het album! Ver hoefden deze bandleden niet te zoeken naar een drummer als je een drummer in huis hebt... Wie was beter geschikt om deze muzikanten te vervoegen dan Melissa's verloofde Morten Løwe Sørensen, drummer in Amaranthe. Ze verenigen hun krachten ook door verschillende muzikanten als gast uit te nodigen. Niemand minder dan Tom Englund, Rusanda Panfili, Fabienne Erni en Charlotte Wessels vergezellen de band op dit album!

Samen brengen ze een prachtig geheel aan covers uit verschillende fandoms. Het is een verrassing om bekende tunes te horen als je jezelf niet spoilt door al een kijkje te nemen naar de tracklist.
Deze ervaren muzikanten weten alle liedjes prachtig om te bouwen naar hun eigen catchy metal versies. Het is absoluut de moeite waard om Metamorphosis dat uitkomt op 12 mei te beluisteren!

Tracklist:

 1. Legends Never Die
 2. The Gates of Time
 3. Misty Mountains (feat. Tom S. Englund)
 4. Double Trouble / Lumos! (Hedwig's Theme) (feat. Rusanda Panfili)
 5. First Light (feat. Rusanda Panfili)
 6. New Horizons (feat. Fabienne Erni)
 7. The Wolven Storm (Priscilla's Song)
 8. May It Be (feat. Charlotte Wessels)
 9. If I Had A Heart
 10. The Hanging Tree
 11. Jenny of Oldstones

Meer info over The Dark Side Of The Moon:

 

the dark side of the moon metamorphosis album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!