Review Deem Index - Mass//Minus

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Deem Index

Album: Mass//Minus

Genre: Thrash Metal/Melodic Death Metal

Label: Eigen beheer

"Deem Index staat voor een mix van heavy metal, thrash metal, death metal en dat met melodische en progressieve invloeden. Zes tracks moeten overtuigen."

Het Nederlandse Deem Index is terug met een tweede EP. Het vervolg op ‘Vain // Void’ (2014), niet alleen de backslashes in de titel maar ook muzikaal. Deem Index staat voor een mix van heavy metal, thrash metal, death metal en dat met melodische en progressieve invloeden. Zes tracks moeten overtuigen. 

Opener Scale Of Content demonstreert bovengenoemde mix alvast. Een krachtige opener. Monologue About Violets begint dan weer rustig en melodisch en met clean vocals, maar de thrash en death wordt al snel ingezet, snoeihard luiden die gitaren. Solo is logger maar gaat hierop verder. De grunts van zanger Ronald weerklinken beter door het iets trager ritme van de muziek. Vortex In Slow Motion is dan weer een opbouwend, energiek nummer dat uiteindelijk hard van leer gaat. Three Stones Back begint daartegenover juist heel kalm en bloeit open tot een mooi melodic death metal nummer. Halo tot slot opent episch maar vervalt al snel in wat we al voorheen gehoord hebben met snelle gitaarriffs, dito drums en de krachtige grunt.

Wie fan is van zowel thrash metal als melodic death metal moet deze nieuwe EP eens een kans geven. Let wel dat het hier om een nog vrij jonge band gaat en je geen ‘wauw gevoel’ moet verwachten, maar dat de band talent heeft blijkt wel uit deze zes tracks.

Tracklist:

  1. Scale Of Content
  2. Monologue About Violets
  3. Solo
  4. Vortex In Slow Motion
  5. Three Stones Back
  6. Halo

Meer info over Deem Index:

deem index mass minus album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!