Review Destruction - Born to Thrash (Live in Germany)

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Destruction

Album: Born to Thrash (Live in Germany)

Genre: Thrash Metal

Label: Nuclear Blast

"Een geweldige plaat dat ons doet watertanden naar live optredens."

De Duitse thrashers van Destruction hebben ondertussen geen introductie meer nodig. In 1982 werd Knight of Demon (later hernoemd naar Destruction) opgericht en er wordt ook geregeld gezegd dat ze behoren tot de Big Four van de Duitse thrash metal scene. De eerste albums waren self-produced tot begin 2000 Nuclear Blast kwam aankloppen met een contract. In het begin bestond de band ook uit drie leden maar de overschakeling naar vier leden was zeker geen slechte zet. Ondertussen zijn er een 14 tal albums uitgebracht en het vorige album (Born To Perish) dateert uit 2019 maar zit nog vers in het geheugen (omdat het een geweldig album is).

Tijdens deze coronatijden kunnen we niet of toch amper naar festivals of optredens en een live album kan dan al eens deugd doen. Wat we al weten van de band is dat de setlist op live optredens vaak hetzelfde is, af en toe worden er al wat nummers gewisseld maar dit is het dan ook. Verder weten we ook dat dit het eerste live album is waar gitarist Damir Eskic op te horen is. Uiteraard zijn we happy dat Mad Butcher, Betrayal, Nailed to the Cross en Thrash Till Death ons luidkeels doen meebrullen maar het was niet mis geweest moest er wat meer werk van in de begin jaren te horen zijn op het album. 

Een groot verschil met de studioalbums is natuurlijk dat Schmier live anders zingt uiteraard, maar ook aan interactie met publiek is er geen gebrek. Doordat er door de jaren heen ook bandleden vertrokken en nieuwe aangeworven zijn, zijn de nummers die we op de live plaat niet helemaal hetzelfde als hoe ze indertijd werden opgenomen in de studio. 

Een geweldige live plaat waar we toch een beetje diversiteit missen qua song keuze maar waar we ons toch meer dan tevreden mee kunnen stellen. Het was zelfs niet de bedoeling om een live album uit te brengen maar omdat het optreden zo goed meeviel besloot Destruction om het optreden vanop PartySan Open Air op plaat vast te leggen. Normaal gezien speelde Destruction op de Waregemse Metal Days maar doordat dit evenement op een andere datum door zal gaan hebben ze zich voor dit evenement moeten excuseren.

Tracklist: 

  1. Curse The Gods
  2. Nailed To The Cross
  3. Born To Perish
  4. Mad Butcher
  5. Life Without Sense
  6. Betrayal
  7. Total Desaster
  8. The Butcher Strike Back
  9. Thrash Till Death
  10. Bestial Invasion

Meer info over Destruction:

destruction born to thrash live in germany album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!