Review Don Broco - Technology

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Don Broco

Album: Technology

Genre: Alternative Rock

Label: Sharptone Records

Deze vierkoppige band uit Bedford (GB) timmert al sinds 2008 aan de weg naar het succes. Ahoewel hun succes voornamelijk in het Verenigd Koningrijk afspeeld, hebben zij toch al met verschillende bands op tournee geweest zoals Enter Shikari en Bring Me The Horizon. Nu in 2018 verschijnt hun derde studioalbum Technology. "Dit album is een reactie op ons vorig album Automatic, het was een test van onze eigen capaciteiten maar we bleven met onze voeten op de grond. Voor deze plaat waren er geen regels, het moest gewoon goed aanvoelen", aldus frontman Rob Damiani. Een mix van 80's pop, harde gitaren, funk, elektronica en het wisselend stemgeluid van Rob.

Het album start direct met de titelsong Technology en na een intro van een paar seconden grijpt het je direct naar je keel en is een goede waardemeter voor de rest van de plaat. Stay Ignorant begint funky maar gaat vlug naar iets wat zeer dicht aanleunt bij de nü-metal. T Shirt Song heeft een zeer zware intro maar eens op dreef getuigd het van zeer doordachte en strak gespeelde gitaren. Evenals The Blues (wordt overigs gezongen door drummer Matt Donnely).

Tightrope is het zevende numer van de veertien die dit album rijk is. Bij de start van deze song zou je denken dat het hier om een new wave nummer gaat, maar naarmate het liedje vordert komt alles terug in het vertrouwde ritme die we van deze band gewoon zijn, namelijk tempowisselingen, veranderlijke stemgeluiden, harde en zachte momenten door elkaar. Greatness begint met de cowbell waar Don Broco graag gebruik van maakt. Deze single dateert trouwens al van juli 2016 met bijhorende clip. Porkies is dan weer mijn favoriete nummer. Dit is een echt Don Broco song met zware bas en stevige gitaar partijen. Go To Be You brengt dan weer alles tot rust. Om er dan terug weer in te vliegen met Good Listener en Yen, met hun vertrouwde mix van alles wat voorafgaand al eens verteld geweest is.

Komend tot het slotnummer van dit album, Something To Drink. Rob beschrijft hier hoe het is om dronken te worden. Wat wil je nog meer na een stevige Don Broco plaat. Na een paar luisterbeurten kruipt dit album in je hoofd en heb je ook wel een stevig glas nodig om het eruit te krijgen. Fans van Leprous en 30 Seconds To Mars zullen dit album zeker kunnen appreciëren.

Tracklist:

 1. Technology
 2. Stay Ignorant
 3. T Shirt Song
 4. Come Out To LA
 5. Pretty
 6. The Blues
 7. Tightrope
 8. Everybody
 9. Greatness
 10. Porkies
 11. Got To Be You
 12. Good Listener
 13. Y
 14. Something To Drink

Meer info over Don Broco:

Bestel Technology:

 

don broco technology album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!