Review Dragony - Viribus Unitis

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Dragony

Album: Viribus Unitis

Genre: Power Metal

Label: Napalm Records

"De band Dragony brengt met Viribus Unitis een album uit dat volledig symphonic power metal ademt. De sound van het album valt wat te vergelijken met een mix van symphonic metal en sterke invloeden van power metal bands zoals Gamma Ray, Sabaton en Freedom Call."

Het is een gevarieerd album dat uitnodigt om mee te zingen en zelfs te dansen op de frivole muziek. Ze steken er stevig de beuk in en laten weinig ruimte voor trage stukken. Het zijn stuk voor stuk zeer aanstekelijke nummers die je helemaal in een vrolijke stemming brengen. Sterk is vooral wat zanger Siegfried “The Dragonslayer” Samer doet door frequent van stemgeluid te veranderen naar gelang de stemming van het nummer.

Ook zorgt de band voor een interessante gast op het album, namelijk Georg Neuhauser van Serenity. Ze maken ook mooi gebruik van koren die het album op de juiste momenten een heel warm gevoel geven. Om het album af te sluiten brengen ze nog een ode aan Wenen met het Duitstalig nummer Haben Sie Wien Schon Bei Nacht Geseh’n. Check that out op je favoriete streaming platform of koop lekker die fysieke cd of vinyl!

Tracklist:

 1. On the Blue Danube
 2. Gods of War
 3. Love You to Death
 4. Magic
 5. Darkness Within
 6. A.E.I.O.U. Feat. Georg Neuhauser
 7. Viribus Unitis
 8. Golden Dawn
 9. Made of Metal (Cyberpunk Joseph)
 10. Battle Royale
 11. Legends Never Die
 12. Haben Sie Wien schon bei Nacht geseh’n

Meer info over Dragony:

dragoyn viribus unitis album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!