Review Ektomorf - Fury

Rating: 
7
Uw beoordeling: 7

Artiest: Ektomorf

Album: Fury

Genre: Neo Thrash / Hardcore

Label: AFM Records

Drie jaar geleden geselde Ektomorf voor de  allereerste keer mijn trommelvliezen. Ik kreeg toen hun vorige album Aggressor voorgeschoteld. Drie jaar later krijg ik de opvolger Fury op mijn bord!

Ektomorf, of beter gezegd Zoltán “Zoli/Zotya“ Farkas, want laten we eerlijk zijn, het is zijn band - tapt al sinds zijn ontstaan uit hetzelfde vaatje, rauwe groove metal, thrash!  Zoals we bijna gewoon zijn van Zoli, kieperde hij net voor de opnames zijn voltallige band buiten of ze stapten het zelf af, daar lopen de verhalen nog wel eens uiteen! Vers bloed, een verse plaat! Onder het motto, schoenmaker blijf bij uw leest, borduurt Ektomorf rustig verder op hetgeen ze al jaren doen, muziek maken die Sepultura zou moeten maken, maar niet meer kan. Het nadeel is wel dat de songs na een tijdje op elkaar beginnen lijken, want textueel is het allemaal nogal magertjes. Tracks die er boven uitsteken zijn opener Prophets Of Doom, Ak 47 en Blood for Blood. Helaas worden deze sterke tracks soms afgewisseld met tracks die niet boven het gemiddelde uitstijgen zoals Faith and Strength of Tears of Christ.

Na een dik half uur zit deze rit er op en veel langer moest het echt niet duren. Versta me vooral niet verkeerd, het is een degelijk album, maar ook niet meer dan dat (al blijft Prophets of Doom momenteel één van mijn favoriete singles van 2018!). Ik ben er echter wel van overtuigd dat dit album het live uitstekend gaat doen en dat de fanbasis van Ektomorf alleen maar gaat groeien!

Tracklist:

  1. The Prophet Of Doom
  2. AK47
  3. Fury
  4. Bullet In Your Head
  5. Faith And Strength
  6. Infernal Warfare
  7. Tears Of Christ
  8. Blood For Blood
  9. If You’re Willing To Die
  10. Skin Them Alive

Meer info over Ektomorf:

ektomorf fury album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!