Review Emmure - Look At Yourself

Rating: 
9.5
Uw beoordeling: 9.5

Artiest: Emmure

Album: Look At Yourself

Genre: Deathcore

Label: Nuclear Blast

Moet de controversiële band Emmure nog wel voorgesteld worden? Men hoeft alleen maar één punt te zeggen en dat is deze band veel lovers en haters heeft. Daarnaast heeft deze band al een aantal albums op hun naam staan zoals ‘The Respect Issue’, ‘Goodbye To The Gallows’, ‘Speaker Of The Dead’ en met hun nieuwe ‘Look At Yourself’ scoort Emmure weer zijn punten zoals in de voorgaande jaren.

Emmure, die vaak benoemd worden als een heus experiment van genres zoals metalcore, deathcore, nu metal en alternative metal, heeft hun eigen ego gecreëerd door de gepaste zware en agressieve breakdowns in hun muziek los te laten. Daarnaast zijn zowel de tekstuele standpunten als de extraordinaire gitaarlijnen een muzikale verbintenis voor de muziek van Emmure. Tenslotte staat de rap en hiphop centraal en met het nieuwe album ‘Look At Yourself’ staat de verfijning en perfectie van de gitaarlijnen en drumtechnieken op een zeer hoge lijn.

Het is wel belangrijk om te weten dat zanger Frankie Palmeri eind 2015 als enige achterbleef in Emmure, aangezien alle bandleden genoeg zouden hebben van het karikatuur van hun zanger. Een vaag bestaan, want de fans kennen zanger Frankie als een sociale persoon, maar zoals men al eerder zei, de haters vinden hem een arrogante man. Wat men ook kan weten over zanger Frankie is dat hij een heel introverte persoon is en die in zijn muziek tot leven komt. Letterlijk, zoals men kan beamen, na talrijke live concerten van hem te hebben mogen zien. Onze hiphop/rapper Frankie is één en al brutaliteit op het podium en zorgt tegelijkertijd voor emoties en agressie in zijn muziek. Het is de verfijning in het omgaan van zijn tekstuele standpunten, maar niet iedere tere ziel is er tegen bestendig.

Frankie Palmeri zou beginnen aan een zoektocht naar nieuwe bandleden, de overige bandleden zouden een nieuw project starten. Een project waar we eveneens nog niets van afweten, maar zanger Frankie heeft zijn nieuwe bandleden al snel gevonden en ook afgeschermd tot een late april show in 2016, waar uitkwam dat zijn nieuwe band bestond uit leden van Glass Cloud en de Tony Danza Tapdance Extravaganza. Een hoog en nieuw bestaan voor onze zanger Frankie, want men kent Glass Cloud als een zeer mooie verfijning in techniek. Alle fans waren dan ook meer dan benieuwd.

Met de nieuwe line-up van zanger Frankie Palmer, gitarist Joshua Travis, bassist Phil Lockett en drummer Josh ‘Baby J’ Miller, zorgt Emmure voor een grandioze verfijning in muzikale technieken. Een ludiek, atmosferisch en ritmisch geluid zorgt voor die precisiteit die Emmure nodig heeft en die Emmure maakt tot één geheel.

Met het nieuwe album ‘Look At Yourself’ maakt Emmure zich dus klaar voor een nieuw hoofdstuk geschreven door agressiviteit dat doorslaat naar hun eerste album ‘Goodbye To The Gallows’. Het is doordringend, agressief, emotioneel en sterk expressief in muzikale technieken. Het is een mengeling van de percussieve chaos van Slipknot, het persoonlijke muzikale gevecht zoals bij Korn en de woedende pop crossover van Limp Bizkit.

De band is een hoeksteen geworden voor de heavy muzikale scene. De confronterende muziek van Emmure zorgt voor deze mindblowing ervaring, waar men naar snakt iedere keer als we Emmure horen of live aan het werk zien. De muziek van Emmure heeft een bepaald geluid dat het publiek blijft smaken, waar er een gevoel wordt gecreëerd en waar er geen compromis, uitleg of andere soorten boodschappen moeten voor worden gevormd. Emmure is Emmure en met het nieuwe album ‘Look At Yourself’ wordt het gevoel, de beaming, de liefde en de muziek duidelijk doorgegeven aan een nieuwe aanhanger.

Tracklist:

 1. You Asked For It
 2. Shinjuku Masterlord
 3. Smokey
 4. Natural Born Killer
 5. Flag Of The Beast
 6. Ice Man Confessions
 7. Russian Hotel Aftermath
 8. Call Me Ninib
 9. Major Key Alert
 10. Turtle In A Hare Machine
 11. Torch
 12. Derelict
 13. Gucci Prison

Meer info over Emmure:

emmure look at yourself album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!