Review End of Green - Void Estate

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest:  End of Green

Album: Void Estate

Genre: Dark Rock

Label: Napalm Records

De dagen worden donkerder en druileriger, we gaan gebukt onder een deken van angst voor terreur en er kampen meer mensen met depressies en burn-outs dan ooit te voren. Voor al de mensen die last hebben van een van deze of andere donkere, zware gedachten, één raad: luister niet naar dit album. End of Green beheerst immers de kracht om heerlijk donkere, zware nummers te schrijven. Het album ligt reeds van eind augustus op de planken, maar past veel beter bij deze tijd van het jaar dan bij vrolijke zomerdagen.

Van clowns worden de meeste mensen opgewekt en blij, behalve dan de coulrofobisten onder ons, maar van opener Send in the Clowns word je niet direct vrolijk. Ik schrijf dit met het meeste respect, want het is een steengoed nummer, maar oh zo donker. Het is duidelijk dat de jongens van End of Green hun klassiekers kennen, want regelmatig horen we hier mooie verwijzingen naar Type O Negative, op o.a. Darkside of the Sun, lijkt het alsof Peeter Steele zelfs een stukje meezingt! Om maar te zeggen dat Michelle Darkness zeer goed bij stem is en dat hij al de facetten van zijn stemgebruik uitgebreid tentoonstelt op deze plaat. Velen zullen het misschien niet doorhebben, maar Crossroads is een cover van Calvin Russell. End of Green zet het echter zo naar hun donkere hand dat het perfect past op dit album.

Een album dat mooi afgewerkt is, zonder poeha of franjes - gewoonweg gitzwart gepolijst. Deze Duitsers zijn al ettelijke jaren bezig en zijn na enkele jaren rondzwerven terug bij Napalm Records geland. Daar waar zij vroeger nogal ongestructureerde, zwalpende songs brachten, brengen zij nu een dijk van een plaat uit. En laat me nu met rust, want ik moet me gaan wentelen in een deken van zwarte zware melancholie, met  dit album op repeat!

Tracklist:

 1. Send in the Clowns
 2. Dark Side of the Sun
 3. The Door
 4. Head Down
 5. Crossroads
 6. The Unseen
 7. Dressed in Black Again
 8. Mollodrome
 9. Worn and Torn
 10. City of Broken Thoughts
 11. Like a Stranger

Meer info over  End of Green:

end of green void estate album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!