Review Entombed A.D. - Bowels Of Earth

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Entombed A.D.

Album: Bowels Of Earth

Genre: Death Metal

Label: Century Media Records

"Entombed A.D. doet op Bowels Of Earth waar men goed in is, een brute, old school deathmetalplaat uitbrengen."

De Zweedse deathmetal formatie Entombed A.D. bracht hun derde studioalbum Bowels Of Earth uit. Het derde album onder de naam Entombed A.D. althans, de band gaat namelijk al een hele tijd terug als Entombed, maar dat is geschiedenis die we ongetwijfeld niet meer moeten toelichten.

Bowels Of Earth keert terug naar de roots. Met een rochelende hoest op de achtergrond begint Torment Remains om daarna meteen uit de startblokken te schieten met loeiharde gitaarriffs, bonkende drums en rauwe grunts. Het gitaargeluid klinkt ook lekker ouderwets rauw, alsof de plaat uit de jaren 90 komt. Ook Elimination is loeihard te noemen, terwijl Hell Is My Home sneller is en zelfs een knappe gitaarsolo heeft tussen al dat metaalgeweld door. Het neigt wat naar thrash metal, net als ook Worlds Apart.

De titeltrack start met piano en gitaargetokkel maar laat je niet van de wijs brengen, na zo’n halve minuut gaat de bal terug aan het rollen. Het wordt nog gekker want Bourbon Nightmare opent heel vrolijk en Mexicaans, maar vervalt dan bruusk in deathmetal. Daarna trekt men nog hard van leer op nummers als Fit For A King of Through The Eyes Of  The Gods, wat een geweld en wat een geweldige old school sound. Er is ook plaats voor een vette cover: Hank Williams z’n I’ll never get out of this World alive, om dan af te sluiten met het logge, trage To Eternal Night. Duidelijk een outro, maar dan ook het enige trage nummer op het album en daardoor feitelijk een raar einde.

De band doet op Bowels Of Earth waar men goed in is, een brute, old school deathmetalplaat uitbrengen. We mogen zelfs stellen dat dit hun beste plaat tot op heden is. Deathmetal van de bovenste plank!

Tracklist:

  1. Torment Remains
  2. Elimination
  3. Hell Is My Home
  4. Bowels Of Earth
  5. Bourbon Nigthmare
  6. Fit For A King
  7. Worlds Apart
  8. Through The Eyes Of The Gods
  9. I’ll Never Get Out Of This World Alive
  10. To Eternal Night

Meer info over Entombed A.D.:

entombed a.d. bowels of earth album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!