Review Equilibrium - Armageddon

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Equilibrium

Album: Armageddon

Genre: Folk metal

Label: Nuclear Blast

Score: 75/100

Equilibrium is in 2016 terug met een nieuwe plaat, die voor de meeste fans een betere verwelkoming zal zijn dan met hun vorige album ‘Erdentempel’. In 2016 hebben deze muzikale talenten zich gebundeld om het album ‘Armageddon’ aan het publiek voor te stellen. Een album met een standpunt.

Het meeste veranderde proces aan het nieuwe album is dat de stemtechnieken diep en donker zijn. De natuurlijke stijl van Equilibrium is met andere woorden weer terug! Daarnaast is het midtempo in de nummers weer terug, bij de vorige albums was het meer agressiever en sneller. Het geeft de nummers een moment om te ademen, een moment om mogelijk meer tijd te verkrijgen. Tenslotte zijn vier van de elf nummers op het album in het Engels. Het helpt het publiek ook meer om met de nummers mee te zingen.

Het melodische en epische geluid is niet weg te slaan uit het album ‘Armageddon’ van Equilibrium. Het is een standvastig album, maar hier en daar zijn nog kleine opmerkingen voor de grootschallige fanbase van Equilibrium. Ondanks alles is Equilibrium er meer in geslaagd om een beter en productiever album voor te brengen.

Tracklist:

 1. Sehnsucht
 2. Erwachen
 3. Katharsis
 4. Heimat
 5. Born To Be Epic
 6. Zum Horizont
 7. Rise Again
 8. Prey
 9. Helden
 10. Koyaaniskatsi
 11. Eternal Destination

Meer info over Equilibrium:

equilibrium armageddon cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!