Review Evanescence – The Bitter Truth

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Evanescence

Album: The Bitter Truth

Genre: Rock

Label: Sony Music

"Evanescence levert opnieuw een kwaliteitsvol album af met enkele grote hits van radiogehalte."

Amy Lee is terug met haar Evanescence! Na vier jaar brengt ze de nieuwe plaat The Bitter Truth uit, met enige vertraging door de coronapandemie zoals bij vele artiesten. Het was echter een periode die de zangeres goed gebruikte om dieper te graven in haar muziek dan ooit te voren, wat resulteerde in deze persoonlijke en zeer uitgewerkte plaat.

Je hoort opnieuw die getrouwe sound die we bij Evanescence kennen, de zeemzoete rock steunend op Amy’s zang met catchy melodieën en refreinen, rustige emotionele passages afgewisseld met her en der hardere muzikale uithalen. Tracks als The Game Is Over, Wasted On You, Better Without You en Use Your Voice (politiek geladen, Amy is een grote voorstander van toenmalig Amerikaans president-elect Joe Biden) illustreren dit goed en halen we er uit als de hoogtepunten. Het concept blijft onveranderd maar er is ook vernieuwing op dit album te spotten, Yeah Right bv. brengt een leuke schwung en dansbaarheid met zich mee en Far From Heaven is de obligatoire ballade, maar dan veel zweveriger dan we gewend zijn van Amy’s pianoballades. Minder memorabele nummers zijn Feeding The Dark en Take Cover.

Evanescence levert opnieuw een kwaliteitsvol album af met enkele grote hits van radiogehalte (die op voorhand al als single zijn uitgebracht). Niet het sterkste werk van de band, maar een must voor de fans en een luisterbeurt waard voor geïnteresseerden.

Tracklist:

 1. Artifact/The Turn
 2. Broken Pieces Shine
 3. The Game Is Over
 4. Yeah Right
 5. Feeding The Dark
 6. Wasted On You
 7. Better Without You
 8. Use My Voice
 9. Take Cover
 10. Far From Heaven
 11. Part Of Me
 12. Blind Belief

Meer info over Evanescence:

evanescence the bitter truth album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!