Review Ex Deo - The Immortal Wars

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Ex Deo

Album: The Immortal Wars

Genre: Symphonic Death Metal

Label: Napalm Records

Voor wie niet bekend is met Ex Deo, even een korte voorstelling. Kataklysm zanger Maurizio Iacono richtte de band op in 2009 om de Romeinse tijden van weleer te eren. Met zijn Italiaanse roots heeft hij hier altijd al fascinatie voor gehad. Na albums Romulus en Caligvla brengt de band nu The Immortal Wars uit, een verderzetten van Romeinse geschiedenis in muziek.

Deze keer staat de fameuze generaal Hannibal in de spotlight in de eerste drie nummers van het album. Rise of Hannibal, Hispania (Siege of Saguntum) en Crossing The Alps spreken immers boekdelen. Een dreigend klinkende intermezzo luidt het volgende luik van het album in, daarna wordt er verteld over de strijd van Rome tegen Carthago.

De composities klinken stuk voor stuk imposant, wat Dimmu Borgir in de symphonic black metal is, is Ex Deo misschien voor symphonic death metal. Nog meer dan ooit worden er heuse orkestrale arrangementen verwerkt in dit derde album, die mede te danken zijn aan Clemens Ardek Wijers van Carach Angren. Zanger Maurizio ontpopt zich volledig tot verteller met verschillende narratieve passages maar komt ook rauw uit de hoek met stevige grunts zoals we bij Kataklysm gewend zijn. Zo’n 40 minuten lang luister je naar een ware muzikale veldslag van begin tot eind met rauwe vocalen, dreigende gitaarriffs en bonkende drums en blastbeats verzorgd door de nieuw drummer Oli Beaudoin (Kataklysm). Best wel iets voor Maurizio op wederom trots op te zijn.

Tracklist:

  1. The Rise of Hannibal
  2. Hispania (The Siege Of Saguntum)
  3. Crossing Of The Alps
  4. Suavetaurilia (Intermezzo)
  5. Cato Major: Carthago Delenda Est!
  6. Ad Victoriam (The Battle Of Zama)
  7. The Spoils Of War
  8. The Roman

Meer info over Ex Deo:

ex deo the immortal wars album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!