Review Firewind - Immortals

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Firewind

Album: Immortals

Genre: Power Metal

Label: Century Media Records

Als je een stevige kwalitatieve portie power metal wil, dan ben je bij Firewind aan het goede adres. De band van de Griekse gitaarvirtuoos Gus G. draait al meer dan tien jaar mee in de metalscene en met het achtste album Immortals willen ze zichzelf na vijf jaar opnieuw op de kaart zetten.

Heel merkwaardig, Firewind bracht sinds hun eerste album in 2002 jaarlijks of tweejaarlijks een album uit. Maar na 2012 met Few Against Many bleef het stil rond de band. Gus G. focuste zich op andere zaken zoals twee soloalbums en gitarist bij Ozzy Osbourne, zoiets laat je natuurlijk niet liggen. Hij vond ook de zang niet meer passen bij het laatste Firewind album, Apollo Papathenasio werd door Kelly Sundown Carpenter live tijdelijk vervangen, maar hij is echter niet te horen op dit nieuwe album. Het is Henning Basse die de vocals met verve op zich neemt.

Henning Basse past perfect bij de snelle muziek, zo blijkt van het eerste tot het laatste nummer. Immortals gaat over de rijke Griekse geschiedenis, meerbepaald over wat praktisch iedereen in de films van 300 heeft gezien, koning Leonidas en de Spartanen hun strijd tegen de Perzen. Van bij het eerste nummer Hands of Time scheurt de power metal over je hele lijf met onmiddellijk al een fantastische gitaarsolo. We Defy en Ode To Leonidas winden er ook geen doekjes om: krachtige power metal met een Grieks verhaal. Verwacht geen heroïsch klinkende songs zoals Sabaton daar zo goed in is, maar eerder een Accept met extra ballen die fel tekeer gaan aan een sneltempo (aan hun lijf dus en niet tegen the wall). Luister maar naar Back on the Throne, het wordt live een ware meezinger.

Het hele album staat bomvol indrukwekkende gitaarsolo’s, Live and die by the Sword en het volledig instrumentale Immortals doen terugdenken aan de wonderbaarlijke beginjaren van Firewind, maar enkel bij het melige Lady of 1000 Sorrows slaan ze de bal(len) mis, dit hoefde niet. Warriors of Saints lijkt wat melodie betreft afgekeken van Kamelot’s Farewell. Het album sluit bombastisch af met Rise from the Ashes, scheurende gitaren voor een laatste maal.

Tracklist:

  1. Hands Of Time
  2. We Defy
  3. Ode To Leonidas
  4. Back On The Throne
  5. Live And Die By The Sword
  6. Wars Of Ages
  7. Lady Of 1000 Sorrows
  8. Immortals
  9. Warriors And Saints
  10. Rise From The Ashes

Meer info over Firewind:

firewind immortals cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!