Review Gloryhammer - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Gloryhammer

Album: Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex

Genre: Power Metal

Label: Napalm Records

De avonturen van Angus McFife worden voortgezet in het nieuwe Gloryhammer-album. Glorie en verlies zitten dicht bij elkaar en oude vijanden en nieuwe vrienden maken van dit album een episch avontuur met een geweldige climax. Het verhaal wordt verteld met (met momenten) geweldige power metal en de nodige portie humor. 

Na een korte introductie die teruggrijpt naar de vorige albums, zo horen we een klassieke verwerking van Legend of the Astral Hammer uit 2015worden we meteen in het verhaal geworpen met The Siege of Dunkeld (In Hoots We Trust), een sterk nummer waarin Angus in een andere dimensie terechtkomt en kennis maakt met Hootsman, de plaatselijke held (en bassist James Cartwright). Hier kan zanger Thomas Lazslo Winkler, of Angus McFife himself, al meteen laten zien hoe een geweldige zanger hij is. Hij voelt zich in zijn nopjes gedurende het hele album en dit is duidelijk te horen. De liefde voor het genre en de humor komt in elk nummer sterk naar voor. 

De band zelf blijft een geweldige parodie op de power metal met de overdreven teksten, maar duwt het genre ook meteen naar nieuwe hoogtes. De toetsen van Alestorm-frontman Christopher Bowes krijgen een grotere plaats dan op de vorige albums en werken perfect samen met de andere instrumenten. Elk bandlid is goed op dreef en geniet met volle teugen. Het is jammer dat Alestorm zelf soms om het hoekje komt kijken, zoals in Legendary Enchanted Jetpack (het zwakste nummer van het album) wat soms storend kan werken en de beleving iets naar beneden haalt. 

Afsluiten doet het album dan weer met The Fires of Ancient Cosmic Destiny, een nummer van over de twaalf minuten die de slag in Pelennor Fields uit Return of The King doet verbleken. Door de epische muziek en de vertelling van Winkler waan je je in een echte film, je ziet de actie zo voor je ogen. Ook het nummer Gloryhammer (vreemd dat het drie albums heeft moeten duren eer dit nummer gemaakt werd) bereikt hetzelfde effect. Dit nummer is vooral een crowdpleaser, wat op Graspop 2019 duidelijk te merken was. 

Het is een geweldig album voor de fans van de band, maar zelf denk ik dat er geen nieuwe zieltjes gewonnen zullen worden. 

Tracklist: 

  1. Into the Terrorvortex of Kor-Virliath
  2. The Siege of Dunkeld (In Hoots We Trust)
  3. Masters of the Galaxy
  4. The Land of Unicorns
  5. Power of the Laser Dragon Fire
  6. Legendary Enchanted Jetpack
  7. Gloryhammer
  8. Hootsforce
  9. Battle for Eternity
  10. The Fires of Ancient Cosmic Destiny

Meer info over Gloryhammer:

Gloryhammer komt samen met Nekrogoblikon en Wind Rose naar Trix in Antwerpen op zondag 19 januari 2020.

gloryhammer legends from beyond the galactic terrovortex album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!