Review Grand Magus - Wolf God

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Grand Magus

Album: Wolf God

Genre: Heavy/Doom Metal

Label: Nuclear Blast

Als kind was ik al fan van klassieke muziek zonder het eigenlijk zelf te beseffen. Dat is vaak wel zo bij kinderen. Ze horen meer klassiek dan ze zelf beseffen en laten het ook onbevangen binnen komen. Ik was vooral compleet verzot op onze plaat van Peter en de Wolf, het meesterwerk van de Russische componist Sergei Prokofiev. In dat verhaal worden alle personages vertolkt door een specifiek muziekinstrument. Maar waarom begin ik hier over een klassieke klassieker te leuteren? Wel, omdat de intro van het schijfje dat ik hier aan u mag voorstellen, Wolf God van Grand Magus mij spontaan deed denken aan Peter en de Wolf. Een perfect muzikale introductie om ons aan de Wolf voor te stellen. Akkoord, Prokofiev gebruikte de french horns om zijn wolf gestalte te geven, terwijl het hier in hoofdzaak door een cello wordt gedaan en de melodie van Gold and Glory doet meer aan Hoist the Colors uit Pirates of the Carribean denken (“Yo, ho, haul together, hoist the colors high. Heave ho, thieves and beggars, never shall we die”) maar u begrijpt vast en zeker wel wat ik bedoel.

Het vorige album van dit Zweedse trio, Sword Songs (2016), was een commerciële hoogvlieger en de band stond dus voor de uitdaging om met een waardige opvolger op de proppen te komen. De heren lieten zich niet onder druk zetten en leveren met Wolf God een album af dat hun vertrouwde capaciteiten ten volle tentoonstelt. Epische songs met stevige riffs en sterke melodieën.

De intro geeft je zoals gezegd nog een lekker filmisch gevoel maar voor je jezelf comfortabel in je cinemazeteltje kan nestelen weerklinkt het titelnummer al door de speakers. Een mokerslag van een riff en al snel krijg je zin om samen met de rest van de wolvenhorde een potje te gaan huilen in het maanlicht ter verering van de Wolf God. Een gevoel dat op A Hall Clad in Gold alleen maar verder gaat, een meeslepende, melodieuze song met ballen.

En dat is de trend die op de rest van het album verder gaat. Tekstueel wordt er regelmatig en flink met de clichés geflirt. In Spear Thrower bijvoorbeeld. En ook in Glory to the Brave dat een hoog Sabaton gehalte heeft maar waarvan je aanvoelt dat het zeer waarschijnlijk een fan favourite zal worden en oproept tot algemeen meebrullen. Een zure sok die daar zal aan kunnen weerstaan.

Om ook eens met een cliché te flirten, fans van Grand Magus mogen dit negende album van deze band blindelings in huis halen. Nieuwe fans denk ik dat de heren misschien vooral live voor zich kunnen winnen. Op 22 juni op GMM kan u zich laten overtuigen.

Tracklist:

  1. Gold and Glory
  2. Wolf God
  3. A Hall Clad in Gold
  4. Brother of the Storm
  5. Dawn of Fire
  6. Spear Thrower
  7. To Live and Die In Solitude
  8. Glory to the Brave
  9. He Sent Them All to Hell
  10. Untamed

Meer info over Grand Magus:

Bestel Wolf God:

grand magus wolf god album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!