Review Graveyard - Peace

Rating: 
9
Uw beoordeling: 9

Artiest: Graveyard

Album: Peace

Genre: Classic Rock

Label: Nuclear Blast Records

Naast zijn bekende bands in de hevigere regionen van de metal liet Gothenburg in 2006 ook de nodige energie komen van een band genaamd Graveyard. Sinds hun eerste album in 2007 hebben de heren niet veel stil gezeten. En nu, 11 jaar later brengen ze met Peace hun vijfde album uit.

We vliegen er in zonder enige moment van opwarming. It Ain’t Over Yet is zware rock/blues met alles er op en er aan. De orgel die niet op de voorgrond komt maar actief blijf top de achtergrond heeft een ondersteunende waarde, maar wel een absolute meerwaarde. De zang die we hier te horen krijgen is ook weer een sterk staaltje werk. De nodige kracht, maar toch klinkt het natuurlijk en krijg je niet het gevoel dat er over de grens van zijn eigen kunnen gegaan wordt.

Cold Love is het tweede nummer op Peace en hier is het iets rustiger. Een nummer dat zeker zo aanstekelijk is als It Ain’t Over Yet, een refrein heeft dat je zeker bij gaat blijven. Mooi om te horen is het verbindende karakter van de bas, die de gitaar en de drum lijkt te volgen.

Hierna krijgen we wat ademruimte met See The Day. Ongetwijfeld het meest rustige nummer op Peace en een pareltje. Ook dat kunnen de heren van Graveyard dus zonder enige moeite klaar krijgen!

A Sign Of Peace is er zo eentje om in de auto op te zetten, terwijl je met over de snelweg rijdt op een zonnige zomerdag. Genieten van een nummer dat niet te veel power heeft, maar je wel de nodige energie geeft om je gaspedaal net dat beetje extra te doen indrukken.

Afsluiten doen we met Low. Een nummer dat dienst doet als samenvatting van het album. Hier passeert bijna alles wat we op de voorgaande nummers hoorden. Rustige passages, gitaarsolo’s, het hevigere werk, en niets dat buiten de lijntjes van het album kleurt.

Hoe vruchtbaar die Zweedse muzikale bodem nu precies is kan nog steeds niet wetenschappelijk vastgelegd worden. Maar dat we de afgelopen jaren verschillende sterke albums hebben gekregen die op deze bodem zijn gegroeid kunnen we niet ontkennen. Graveyard doet verder in hun eigen stijl en groeit nog steeds per album. Zeker in vergelijking met hun eerste albums is het kwaliteitsverschil enorm. De nummers zitten fantastisch in elkaar en we kunnen haast niet wachten voordat we Graveyard opnieuw op onze podia mogen verwelkomen!

Tracklist: 

  1. it Ain't Over Yet
  2. Cold Love
  3. See The Day
  4. Please Don't
  5. The Fox
  6. Walk On
  7. Del Maminc
  8. Bird Of Paradise
  9. A Sign Of Peace
  10. Low (I wouldn't Mind)

Meer info over Graveyard:.

graveyard peace album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!