Review Hideous Divinity - Simulacrum

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Hideous Divinity

Album: Simulacrum

Genre: Brutal Death Metal

Label: Century Media Records

"Twee jaar na het album Adveniens komt Hideous Divinity in 2019 ten tonele met een nieuw album Simulacrum. Ondertussen is de band overgestapt van platenlabel, met name Century Media Records."

Simulacrum is een zeer gevarieerd album en als niet brutal death metal fan zijnde was het interessant om deze korte review objectief te schrijven.

Het album heeft alle elementen die de fans van dit genre zeker en vast zullen smaken. Brutal, gutural vocals, heavy gitaarriffs en waanzinnig snelle double bass drums.

Deze laatste elementen zijn sterk aanwezig op alle liedjes en geven het album een zeer donkere, zware toon, maar de balans tussen de zangpartijen en muzikale hoogstandjes zorgen voor een sterk samenhangend album. Ook mooie gitaarsolo's worden absoluut niet geschuwd op Simulacrum.

Alle liedjes zijn zeer consistent in hun sound en opbouw, maar dit zorgt er soms voor dat je moeilijk het onderscheid hoort tussen het ene en het volgende nummer.

De band koos ervoor om de liedjes The Embalmer, The Deaden Room en Seed Of Future Horror als singles te releasen. Deze liedjes geven samen mooi weer wat van het volledige album kan verwacht worden.

Over het algemeen een album dat je absoluut doet schudden en beven tot in het binnenste van je beenderen.

Tracklist:

 1. Deleuzean Centuries
 2. The Embalmer
 3. Condense
 4. Anamorphia Atto III
 5. The Deaden Room
 6. Actaeon
 7. Bent Until Fracture
 8. Seed of Future Horror
 9. Prey to a Vision
 10. Implemini Exitio
 11. Blood of the Zodiac* (Machine Head Cover)
 12. Cursed in Eternity

Meer info over Hideous Divinity:

hideous devinity album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!