Review High Fighter - Champain

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: High Fighter

Album: Champain

Genre: Sludge Metal

Label: Argonauta Records

Je krijgt van je redactie de opdracht om een nieuw sludge album te reviewen. 'Tof', denk je, 'één van mijn favoriete genres, hier kijk ik naar uit.' Je krijgt dan de nieuwe van High Fighter in je schoot geworpen. Een band die al een aardig eerste sludge/desert album uitbracht. Dus je zet het album op met de verwachting meer van hetzelfde te krijgen. De eerste twintig seconden zijn alvast veelbelovend, het lijkt echt meer van hetzelfde. Maar dan word je aangenaam verrast door een album dat meer waagt, dat meer de melodie opzoekt en dat met de geweldige Mona Miluski een zangeres heeft om u tegen te zeggen je heen en weer wiegt in het genre. 

Er zijn nummers die zeker sludge aanvoelen, zo denk ik aan titelnummer Champain (laatste nummer op de plaat), maar de Duitse band kijkt ook naar hun noorderburen. Een band als In Flames kan toch gelden als een duidelijke invloed. Zelf ben ik geen grote fan, maar hier werkt het wel. Ik betrapte me regelmatig op het heen en weer wiegen van mijn hoofd tijdens de eerste luistersessies. Ook gaven Miluski's screams me af en toe een kippenvelmoment. Deze worden op net de juiste momenten gebruikt. Ook is haar eigenlijke zangstem effectief gebruikt. Ze zingt zelf niet te hoog, wat de nummers een meerwaarde geven. 

Het sludge genre wordt gekenmerkt door zware bassen en dit is op sommige nummers nog duidelijke hoorbaar. Zo is Another Cure een van de hoogtepunten van het album. De band is soms nog te zoekend naar wat ze zelf willen doen, zeker als je het eerste album ernaast legt, maar dit is een uitstekende tweede worp. Ik kijk er alvast naar uit wat ze meer gaan doen. Wat meer live-oefening zal hen zeker ten goede komen! 

Tracklist: 

 1. Before I Disappear
 2. Shine Equal Dark
 3. Interlight
 4. Dead Gift
 5. Another Cure
 6. Kozel
 7. I Will Not
 8. Interdark
 9. When We Suffer
 10. A Shrine
 11. Champain

Meer info over High Fighter:

High Fighter komt naar de release show van Your Highness, 11 oktober in Fort 27 in Edegem.

high fighter champain album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!