Review High Inquisitor Woe - The Taint

Rating: 
5
Uw beoordeling: 5

Artiest: High Inquisitor Woe

Album: The Taint

Genre: Doom Metal

Label: Eigen beheer

Bij een eerste beluistering van het nieuwe album van het Lommelse High Inquisitor Woe denk je soms dat je al drie verschillende albums hebt beluisterd. Wat een fragmentarisch album, met uitstapjes naar andere genres die het niet altijd waard zijn. 

Muzikaal kan je weinig fout zeggen. Er worden odes gebracht aan de meesters in het genre. Black Sabbath, Saint Vitus en Pentagram passeren allemaal de revue, maar gemengd met deze andere genres geeft dit een vertekend beeld van wat doom allemaal kan zijn en doen. Het lijkt net of de band lukraak wat genres probeert te mixen en ziet wat er uit komt, dit met wisselend succes. Beyond Visible Light is bijvoorbeeld echte doom-klasse maar zet Crown of Aquilionia ernaast en het klinkt allemaal erg verward. Ook weet de zanger vaak niet wat hij moet zingen. Moet hij diep gaan, of net heel groezelig? Ook is niet alles loepzuiver gezongen. Af en toe een valse noot wordt niet volledig correct weggewerkt, wat je ook uit de groove van het album haalt. Ook overvalt je het gevoel dat de songs niet altijd goed geschreven zijn. Er wordt soms een woordje tegen de muziek gegooid, waar je het gevoel krijgt dat het niet echt klopt. Dit is vooral hoorbaar in bijvoorbeeld Witch of November en Kehaar

Niet dat alles slecht is, dat zeker niet. Het voorgenoemde Beyond Visible Light is erg goed maar ook Ghost Trees is een hoogtepunt. De doom & gloom overvalt je in dat nummer, al had het einde met de regen er wel van af gemogen. Dat neemt toch een tweetal minuten van het nummer, wat dit zeker ten goede komt. 

High Inquisitor Woe laat zien dat doom zeker niet dood is in Vlaanderen, maar laat tegelijk ook zien dat het wel beter kan. Wel is dat het een lollige albumtitel maar om dit album meermaals te moeten beluisteren (op enkele nummers na) is een harde schop tegen de taint net iets aangenamer gaan voor de korte pijn. 

Tracklist: 

  1. Stations of Doom
  2. Nightshade
  3. Kehaar
  4. Beyond Visible Light
  5. Crown of Aquilonia
  6. Ghost Trees
  7. Witch of November
  8. The Taint

Meer info over High Inquisitor Woe: 

high inquisitor woe album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!