Review Honeymoon Disease - Part Human, Mostly Beast

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Honeymoon Disease

Album: Part Human, Mostly Beast

Genre: Rock 'n roll / Hardrock

Label: The Sign Records

The Honeymoon Disease staat klaar om op 27 oktober hun nieuwe album te lanceren in de wereld van de rock ‘n roll. Deze vierkoppige Zweedse band heeft de smaak duidelijk goed te pakken want we krijgen hier een cd voorgeschoteld waarbij duimen en vingers af te likken zijn! Part Human, Mostly Beast is de opvolger van hun debuutalbum The Transcendence.

Openen doen we met een nummer vol feel! Geweldig hoe I’m Doin’ It Again je inpakt en meeneemt in Part Human, Mostly Beast. Melodie en gevoel staan centraal en de stemkleur sluit perfect aan bij het instrumentale deel.

Only Thing Alive geeft de indruk alsof ze met de zang bijna tegen hun limiet zitten. Vrij hoog gezongen waardoor het op sommige stukken klinkt alsof er heel veel moeite gedaan moet worden om de hoogte die ze willen bereiken te halen. Los hiervan is het een aanstekelijk, leuk nummer waar een interessante solo te horen is. Tijd voor iets rustigs nu. Dat krijgen we onder de naam van Rymdvals. Gitaren wat cleaner, drum wat trager, zang wat emotioneler, het is er eentje dat blijft hangen en waarvan het tempo richting einde nog wat mag toenemen. Fly Bird, Fly High! De meest klassieke rock ‘n roll compositie op dit album! Doet wat denken aan een moderne/vrouwelijke versie van één der groten: Chuck Berry. In het refrein steekt hun melodieuze kunde weer even de kop op. Four Stroke Woman, wat als tweede nummer op de wereld werd afgevuurd is een nummer dat bij de eerste luisterbeurt niet volledig overtuigt. We missen hier wat kracht in de stem die voor een betere aansluiting zou zorgen met het instrumentele gedeelte. Maar eenmaal je de eerste twee luisterbeurten voorbij bent zal je het zeker gaan appreciëren. Electric Eel, wat als eerst de studio verliet en kennis maakte met het daglicht, is een nummer dat Part Human, Mostly Beast goed samenvat. Rock ‘n roll met gevoel en melodie.

Honeymoon Disease brengt met Part Human, Mostly Beast een album dat levendiger klinkt dan zijn voorganger en een volwaardige opvolger is. Het bevestigd waar de band voor staat en staat gewoon als een rots op de rock ’n roll bodem. Dankzij de herkenbare stemmen van de dames die de micro’s in bezit hebben krijgt het album (net als zijn voorganger) een heel eigen karakter!

Tracklist: 

 1. Doin' It Again
 2. Only Thing Alive
 3. Tail Twister
 4. Rymdvals
 5. Needle In Your Eye
 6. Fly Bird, Fly High
 7. Calling You
 8. Four Stroke Woman
 9. Night By Night
 10. It's Allright
 11. Coal Burnin'
 12. Electric Eel

Meer info over Honeymoon Disease:

 

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!