Review Hypocrisy - Worship

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Hypocrisy

Album: Worship

Genre: Death Metal

Label: Nuclear Blast

"Degelijk van start tot eind!"

Hypocrisy is terug, en hoe! Het nieuwe album (het veertiende ondertussen) kaapt alvast een mijlpaal weg: het is het eerste album dat in de ruimte is afgespeeld (echt waar! Je kan een livestream opzoeken op Youtube, waarbij de muziek aan een satelliet op releasedag wordt afgespeeld). Belangrijker dan deze promotiestunt is natuurlijk de inhoud. Is de sound van de Zweedse metalmachine acht jaar na het vorige album veranderd? Neen. Moet dat? Ook neen.

Schrik wel niet bij de start van je luistersessie. Worship begint met een akoestische gitaarintro, maar schakelt dan over naar dat typische rammende Hypocrisy geluid. De blastbeats blazen je zoals gewoonlijk omver en wanneer mr. Peter Tägtgren zijn keelgat open zet weet je hoe laat het is. Dan volgt de single Chemical Whore, een ware kraker van jewelste.

Het hele album lang wordt je van je sokken geblazen terwijl Tägtgren z’n gal spuwt met lage grunts en hoge screams. Elk nummer is van een hoog niveau, zonder verdere uitschieters. De afwisseling zit tussen beukende songs enerzijds (Chemical Whore, They Will Arrive) en melodieuzere stukken anderzijds (zoals in We’re the Walking Dead).

Peter Tägtgren is en blijft een muzikaal genie, hij verdiepte zich naast PAIN en liederen met Till Lindemann nu opnieuw in Hypocrisy, met resultaat. Gewoon een degelijk album van start tot eind.

Tracklist:

 1. Worship
 2. Chemical Whore
 3. Greedy Bastards
 4. Dead World
 5. We’re the Walking Dead
 6. Brotherhood of the Serpent
 7. Children of the Grey
 8. Another Day
 9. They Will Arrive
 10. Bug in the Net
 11. Gods of the Underground

Meer info over Hypocrisy:

Beluister op Spotify!

hypocrisy worship album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!