Review Jack Slamer - Jack Slamer

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Jack Slamer

Album: Jack Slamer

Genre: Rock

Label:  Nuclear Blast

"70's rock as if it was invented today."

Jack Slamer is niet de naam van een solo artiest zoals je zou vermoeden maar de naam van een groep die bestaat uit vijf Zwitsers die in 2007 besloten om samen 70’s rock te brengen. De groep heeft al heel wat live ervaring en put zijn inspiratie uit grootheden als Led Zeppelin, Deep Purple, Rival Sons, Monster Truck en Dewolff. Het tweede titelloze album verschijnt bij Nuclear Blast en als dat label iets ziet in een groep, dan is dat een beluistering zeker waard. Het album verscheen trouwens reeds in eigen beheer in 2016.

Opener Turn Down The Light is meteen een schot in de roos met de hoge stem van zanger Florian die goed past met de vintage 70’s muziek. Ondanks alle invloeden en referenties en cliché’s durf ik toch de term ‘origineel’ gebruiken. Hoewel de nummers dikwijls lijken op jampartijen die langzaam gegroeid zijn rond één riff, klinkt alles perfect en afgewerkt. Ook de teksten zijn interessant en sommige titels zijn prachtige quotes, zoals The Truth Is Not A Headline.

De composities zijn niet over één nacht ijs gegaan, want de songstructuren zijn schitterend uitgewerkt. Songs als There’s No Way Back en Secret Land zijn sterke bluesy ballads met indrukwekkende poëtische teksten. Het bewijs dat 70’s muziek, met voldoende speelvreugde en een warm, organisch geluid, hedendaags kan klinken.

Tracklist: 

  1. Turn Down The Light
  2. Entire Force
  3. The Wanted Man
  4. The Truth Is Not A Headline
  5. Red Clouds
  6. Biggest Mane
  7. The Shaman And The Wolves
  8. There’s No Way Back
  9. I Want A kiss
  10. Secret Land

Meer info over Jack Slamer:

Bestel Jack Slamer -Jack Slamer:

jack slamer jack slamer album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!