Review Jen Ledger - Ledger

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Jen Ledger

Album: Ledger

Genre: Rock

Label: Atlantic

Halverwege maart kondigde Jen Ledger, bekend als drumster en backing vocalist bij Skillet, via haar eigen Facebook en Twitter kanaal maar ook die van Skillet aan, dat ze een solo plaat zou uitbrengen. Hierop combineert ze haar beide talenten, drum en vocals, waarbij de laatste prominenter in de spotlight komen dan op Skillet-albums.

Op 5 april bracht ze het eerste solonummer uit van op het album Not Dead Yet. Het voelde sterk en overtuigend aan. Tijdens dit nummer hoor je Ledger voor de eerste keer als solozangeres ondersteund door stevig gitaarwerk en drums, aangevuld door breekbare keyboard muziek. Het was benieuwd afwachten tot 13 april hoe de rest van het album zou klinken.

Jen Ledger stelt absoluut niet teleur met haar debuut album Ledger. Hoewel ze in Skillet speelt, lijkt het album weinig invloeden te hebben door de band. Ledger vindt goed hoe ze haar soloproject een eigen geluid kan geven. Tijdens Warrior waarin John Cooper, lead vocalist in Skillet, als gastartiest optreedt is de Skillet-vibe wel te merken. Dit uiteraard in de samenzang tussen Ledger en Cooper, maar ook in het rijke gitaarwerk doorheen het nummer. Bold is een rustiger en serener nummer met even sterke instrumentale ondersteuning bij Ledger’s zuivere zang. Na dit rustige nummer wordt met Foreigner de beat opnieuw verhoogd, wat opzwepend werkt en energie geeft aan het album. Opnieuw wordt het tempo verlaagd met Ruins, waarin Ledger je betovert met haar zuivere en breekbare vocals, in combinatie met keyboards. Het laatste nummer Iconic zit vol energie wat voor een mooi afsluiter van het album zorgt.

Het album is amper 23 minuten lang, maar is zeker en vast een leuk tussendoortje om af te spelen.

Tracklist:

  1. Not Dead Yet
  2. Warrior (Feat. John Cooper)
  3. Bold
  4. Foreigner
  5. Ruins
  6. Iconic

Meer info over Jen Ledger:

ledger album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!