Review Jinjer - Cloud Factory

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Jinjer

Album: Cloud Factory

Genre: Metalcore

Label: Napalm Records

Je kan wel zeggen dat deze band van Oekraïne een unieke sound heeft. Dit door invloeden uit jazz, groove en progressieve metal. Ze slagen er in om verschillende genres tot een geheel te brengen. Ze zeggen zelf wel dat ze geïnspireerd zijn door bands als Gojira, Lamb of God, Pantera, ... In Oekraïne hebben ze inmiddels al twee maal een onderscheiding behaald als beste metal band uit Oekraïne. Ze hebben ondertussen ook al drie albums op hun naam staan.

Cloud Factory werd voor het eerst uitgebracht in 2014. Jinjer en Napalm Records brachten dit jaar een geremasterde versie uit van dit album. Dit album bevat onder andere ook twee live tracks waarvan de studioversie ook op de cd staat.

Voor mij is dit album wel een goede manier om kennis te maken met deze band. Ik kende ze wel al van naam, maar ik ben er nooit verder op ingegaan. Dit is wel een album dat je enkele dagen kan laten afspelen in de auto zonder dat je het beu wordt. Dit doordat er veel variatie zit in de nummers zowel vocaal als instrumentaal, een goed voorbeeld hiervan is Who is gonna be the one. Maar ook de afwisseling tussen nummers die zwaarder beginnen en andere die rustig beginnen. Nog eventjes over de frontvrouw Tatiana Shmaylyuk, wat een stem! Van donkere zware screams naar zuivere clean zang. Dit is wel wat Jinjer, Jinjer maakt.

Tracklist:

  1. Outlander
  2. A plus or a minus
  3. No hoard of value
  4. Cloud Factory
  5. Who is gonna be the one
  6. When two empires collide
  7. Zhelayu znachit poluchu
  8. Bad water
  9. A plus or minus (live from Sentrum)
  10. Who is gonna be the one (live from Atlas)

Meer info over Jinjer :

jinjer cloud factory album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!