Review Kataklysm- Meditations

Rating: 
8
Uw beoordeling: 8

Artiest: Kataklysm

Album: Meditations

Genre: Death Metal

Label: Nuclear Blast

Meditations, Kataklysm's niewe album uitgebracht juni 2018 en ondertussen ook al het zesde studioalbum van deze band. Een tocht vol duisternis en emotie, vooral de emotie haat is vaak terug te vinden in dit album. Dit niet alleen in de sound maar ook in het artwork, die hierdoor een mooie aanvulling is op de muziek.

Dit album neemt je mee door 10 nummers, volle donkere sounds, stevige riffs en niet te vergeten de heerlijke basdrums. Zoals de andere albums van Kataklysm heeft dit album veel variatie en nog steeds de identiteit van Kataklysm. Zeker een aanrader voor de old school Kataklysm fans maar ook voor de mensen die nog niet thuis zijn in het gerne deathmetal. Kataklysm is ook niet een band die je snel in een hokje kan plaatsen en dat hebben ze met dit album alweer bewezen. Dit is ook iets wat de band zelf ook wel weet zoals zanger Maurizio Lacono zegt: "We've never really belonged to one thing, we were never really a follower of one style of music. we were a hybrid. It confused people a little bit, I think... we were an outsider band regarding that... not a part of anything".

Fan van het album of Kataklysm zelf, je kan ze op zondag 4 november aan het werk zien in muziekcentrum Trix in Antwerpen, samen met Hypocrisy.

Tracklist:

  1. Guillotine 
  2. Outsider
  3. The last breath i'll take is yours
  4. Narcissist
  5. Born to kill and destined to die
  6. In limbic resonance
  7. And then i saw blood
  8. What doesn't break doesn't heal
  9. Bend the arc cut the cord
  10. Achilles heel

Meer info over Kataklysm :

kataklysm meditations album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!