Review Kobra And The Lotus - Evolution

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Kobra And The Lotus

Album: Evolution

Genre: Heavy Metal

Label: Napalm Records

“A genuine Evolution for the Canadian ‘Kobra’ fronted symphonic metal band.”

Het Canadese Kobra And The Lotus maakt een turbulente periode door. Na de twee delen van Prevail in 2017 en 2018, verschijnt het derde album in evenveel jaar en da’s meteen ook de zesde worp van de groep. De nieuwe start met dito nieuw logo verschijnt bij Napalm Records.

Kobra Paige is indrukwekkender dan ooit zowel in de heviger nummers als in Wash Away, een ballade van formaat, waarvoor ze meteen een nominatie verdient voor één van de beste zangeressen in de stijl. Het is dan ook niet te verwonderen dat, ondanks de uitstekende muzikanten die haar omringen, de muziek bijna volledig gecontroleerd wordt door de zang van Kobra. De productie is voor dit album minder theatraal dan de vorige platen, zodat haar zang nog beter naar de voorgrond treedt.

Aanstekelijke zanglijnen en geweldige refreinen ondersteunen haar perfect, maar toch klinkt alles iets te opgekuist en mocht een ruwer of zelfs rauwer kantje achtergebleven zijn. Een heviger nummer zoals Thundersmith, dat opent als een Gary Glitter song, geeft al onmiddellijk wat meer schwung aan de muziek. Hetzelfde kan gezegd worden over Get The F*ck Out Of Here. Er is hard gewerkt aan dit album en dat levert dan ook een wijziging op, zoals de titel al voorspelde. De focus is meer gericht op hardrock dan op heavy metal zoals voorheen.  Met nummers zoals Circus voel je onmiddellijk dat de band goed in zijn vel zit. Met een albumlengte van 41 minuten schaf je beter de Japanse versie aan met de bonus track Tokyo. Dit album moet KATL bij de top van hun stijl brengen, ondanks de soms wat teveel op elkaar lijkende composities, maar Kobra is meer dan sterk genoeg om dit euvel te verbergen.

Tracklist: 

 1. Evodem
 2. Evolution
 3. Burn!
 4. We Come Undone
 5. Wounds
 6. Thundersmith
 7. Circus
 8. Wash Away
 9. Liar
 10. Get The F*ck Out Of Here
 11. Int The End

Meer info over Kobra And The Lotus:

Bestel Kobra And The Lotus - Evolution:

kobra and the lotus evolution album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!