Review Kobra And The Lotus - Prevail I

Rating: 
7.5
Uw beoordeling: 7.5

Artiest: Kobra And The Lotus

Album: Prevail I

Genre: Rock

Label: Napalm Records

Na drie jaar wachten kunnen we eindelijk het nieuwe album van Kobra And The Lotus beluisteren. Ook al is het drie jaar geleden dat het vorige succesalbum uitgebracht werd, de band heeft niet stilgezeten. Na enkele tournees (wereldwijd) samen met onder andere Kamelot en Sonata Artica zijn we aanbeland aan het album dat ons moet overtuigen om naar hardrock te luisteren. Er werd samengewerkt met niemand minder dan producer Jacob Hansen, die in het verleden al samengewerkt heeft met Volbeat, Amaranthe en Epica. De verwachtingen liggen hoog en of deze ingelost worden kan je hieronder lezen.

Kobra And The Lotus kunnen we moeilijk in een hokje plaatsen, we horen een mix tussen hardrock, heavy metal en melodische power metal. Nadat het in 2012 kon overtuigen met hun debuutplaat komen ze nu met een nieuw album uit, genaamd Prevail I. De naam doet het al vermoeden, er komt een vervolg hierop later dit jaar.

Openen doet het album met het nummer Gotham. We zijn al onmiddellijk geboeid door de meeslepende intro waarna de zangeres het overneemt. Het doet ons een beetje denken aan een Battle Beast nummer, een swingend nummer met een zeer aangename gitaarsolo. Trigger Pulse heeft een intro en outro die dan weer een beetje doet denken aan een grimmige Avatar intro/outro. Dit nummer moet het vooral hebben van het melodische. Middenin valt het nummer stil om daarna rustig terug op gang te komen, een aangenaam effect waar Kobra And The Lotus geregeld gebruik van maakt. Met You Don’t Know lijkt het erop dat we de zwaardere kant op gaan maar deze indruk vervaagt al snel wanneer de zang invalt, die dan weer op zijn beurt doet denken aan Amaranthe. Naar het einde komt dan wel weer die zware gitaarriff de kop opsteken, iets waar we stiekem toch op aan het wachten waren.

We gaan op hoog niveau verder wanneer we Specimen X opzetten. Dit is al meer iets waar de fans van het vroegere werk zich in kunnen vinden. Er werd ons een ballade beloofd en die krijgen we ook te horen in Light Me Up. Dit staat een beetje in het teken met de rustigere kant van deze band. Victim is een aanstekelijk nummer waar het instrumentaal wel wat zwaarder aan toe gaat maar op vocaal gebied is het zeker niet heavy. De liefhebbers van het zwaar gitaar geweld kunnen hun hart ophalen bij Check The Phyrg. Een heerlijk heavy instrumentaal nummer waar vooral het kunnen van de gitaristen zwaar in de verf gezet wordt. Hell On Earth gaat verder op het instrumentaal nummer en ook hier doet Kobra er een schepje bovenop, een van de stevigere nummers dat we op het album terugvinden. Een geweldige solo, meeslepende riffs die perfect gecombineerd worden met het kunnen van Kobra Paige. Afsluiten doen we met Prevail. Velen zullen dit het beste vinden dat we op dit album te horen krijgen. Een combinatie van het oude en het nieuwe.

Het eerste deel van het album moet het vooral hebben van de zware instrumentale lijnen en sterke melodieën. De ballade Light Me Up is een leuke toevoeging. Liefhebbers van Avatar zullen zeker de gelijkenissen vinden tussen de twee bands, een extraatje waar we zeker van genieten. Op het einde van de dag hebben we hier een sterk album als je een liefhebber bent van het zwaarder gitaarwerk met op vele momenten minder zware vocalen. We wachten dan ook vol in spanning af op het tweede album dat nog dit jaar verschijnt!

Tracklist: 

  1. Gotham
  2. TriggerPulse
  3. You Don’t Know
  4. Specimen X (Mortal Chamber)
  5. Light Me Up
  6. Manifest Destiny
  7. Victim
  8. Check The Phyrg
  9. Hell On Earth
  10. Prevail

Meer info over Kobra And The Lotus:

kobra and the lotus prevail I album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!