Review Kreator - London Apocalypticon – Live At The Roundhouse

Rating: 
9.5
Uw beoordeling: 9.5

Artiest: Kreator

Album: London Apocalypticon – Live At The Roundhouse 

Genre: Trash Metal 

Label: Nuclear Blast

"Eurothrashers Kreator zetten even Londen in lichterlaaie met een furieuze keur aan hoogtepunten uit hun discografie"

Hou die vlag van de haat hoog! Thrash legende Kreator heeft juist de meest succesvolle cyclus uit zijn carrière achter de rug sinds de release van ‘Gods of Violence’ en daaropvolgende tournees met o.a. Sepultura, Soilwork, Dimmu Borgir en Soilwork als support acts voor meer dan 150 concerten in 5 continenten. Dan mag een live-impressie uiteraard niet ontbreken. In zijn 38stelevensjaar blijven de Duitsers even hongerig en een en al furie. Wie al eens naar een Kreator show is geweest, weet wat voor een apocalyptische taferelen Mille & co in een zaal kunnen ontketenen. En daar mogen wij dus mee van genieten door dit ‘London Apocalypticon – Live At The Roundhouse’. Gefilmd en geproduced als een live DVD, 3CD, enz. heeft dit kleinood de sloophamer show in de legendarische The Roundhouse in Londen op gepaste wijze gevat: ruw, direct en infernaal zoals Kreator shows zijn. Moest er nog twijfel zijn over de opnamekwaliteit, dan wordt die onmiddellijk van tafel geveegd door het kaliber van de setlist. Afhankelijk van welke uitgave je aanschaft, zijn er nog 2 bonus concerten toegevoegd: de splinterbom die hun passage in Chili was en hun performance op het Tsjechische Masters of Rock. ‘London Apocalypticon…’ gaat over de wereldwijde meute fans (hordes of chaos) die trouw afzakken naar elke Kreator show. Mille: “Deze uitgave is een cadeau aan onze fans en opgedragen aan de samenhorigheid binnen de metal gemeenschap.”

Na de gebruikelijke introtape van Choir of the Damned slaat een brute selectie van geweld, gebracht met exxxtreme agressie, je murw. Boegbeeld Mille Petrozza klinkt als door satan bezeten in Enemy of God dat in één ruk overgaat in Hail to the Hordes en een razende versie van Awakening of the Gods compleet met een “eins, zwei, drei, vier” afteller en een hulde aan alle 'old school metal people'. People of the Lie wordt gevolgd door recentere klassiekers als Gods of Violence en Satan is Real. Ontembaar raast en dendert Kreator voort. Fallen Brother wordt opgedragen aan Motörhead: Lemmy, “Fast” Eddie Clarke, Phil “Philthy Animal” Taylor en de Pantera broers Dimebag Darrell en Vinnie Paul.

De show lijkt wel opgebouwd als een theater stuk met verschillende acts en korte instrumentale intervalletjes als Mars Mantraen The Patriarch. Het publiek wordt even wat seconden rust gegund alvorens met respectievelijk Phantom Antichrist en Violent Revolution om de oren geslagen te worden. Je kan niet anders dan waardering hebben voor de perfectie in de uitvoering van de songs, nimmer aflatende agressie en technisch kunnen gaan hand in hand. En ondertussen doet Mille Petrozza wat hij het best kan: de massa domineren en opzwepen met zijn infernale snelle en giftige vocalen en gelijktijdig excelleren als ritme gitarist. Het andere nog resterende originele bandlid, Jürgen “Ventor” Reil, geselt als vanouds onvermoeibaar zijn drums. Nieuwkomer lead gitarist, de Fin Sami Yli-Sirniö, vervult zijn rol met elegantie en ondertussen ex- bassist Christian “Speesy” Giesler zorgt voor een modern toets met zijn hoekige basspel.

Altijd komt er een moment dat de vlag wordt bovengehaald voor het Kreator lijflied Flag of Hate. We hebben het al gemoedelijk en vrolijk geweten maar deze keer gaat het er niet bepaald lichtzinnig aan toe. Bijtend en venijnig is een juiste omschrijving. Het viertal doet ook zijn best om elke periode uit hun lange carrière aan te spreken. De meer experimentele jaren zijn vertegenwoordigd door meesterwerkje Phobia met Hordes of Chaos er achteraan. Een kort intermezzo voert naar de finale met een pompend Violent Revolution en absolute cult’hit’ Pleasure to Kill uit 1986, gespeeld met dezelfde energie en razernij als bij aanvang van het concert anderhalf uur eerder. Respect!

Bijna veertig jaar onderweg en er zit amper slijtage op Mille Petrozza en zijn thrash metal kornuiten. Bezettingswissels hebben geen invloed op de kwaliteit van de composities en de live vertolkingen ervan. Van dag één zette Kreator zijn voet naast de Bay Area legendes en daar staan ze nog steeds. Als ultiem bewijs hebben ze nog even Londen in lichterlaaie gezet met een furieuze keur aan hoogtepunten uit hun discografie. 

Tracklist: 

London Apocalypticon

01. The Four Horsemen/Choir Of The Damned

02. Enemy Of God

03. Hail To The Hordes

04. Awakening Of The Gods

05. People Of The Lie

06. Gods Of Violence

07. Satan Is Real

08. Mars Mantra

09. Phantom Antichrist

10. Fallen Brother

11. Flag Of Hate

12. Phobia

13. Hordes Of Chaos

14. The Patriarch

15. Violent Revolution

16. Pleasure To Kill

17. Apocalypticon

 

Live In Chile

01. Mars Mantra

02. Phantom Antichrist

03. Hail To The Hordes

04. Army Of Storms

05. Enemy Of God

06. Satan Is Real

07. Civilization Collapse

08. Flag Of Hate

09. Phobia

10. Gods Of Violence

11. Fallen Brother

12. Hordes Of Chaos

13. The Patriarch

14. Violent Revolution

15. Pleasure To Kill

16. Apocalypticon

 

Masters Of Rock

01. Choir Of The Damned

02. Hordes Of Chaos

03. Phobia

04. Satan Is Real

05. Gods Of Violence

06. People Of The Lie

07. Total Death

08. Mars Mantra

09. Phantom Antichrist

10. Fallen Brother

11. Army Of Storms

12. Enemy Of God

13. From Flood Into Fire

14. Apocalypticon

15. World War Now

16. Hail To The Hordes

17. Extreme Agression

18. Civilization Collapse

19. The Patriarch

20. Violent Revolution

21. Pleasure To Kill

22. Death Becomes My Light

Meer info over Kreator:

kreator apocalypticon live at the roundhouse album cover art

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!