Review La Nausée - Battering Ram

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: La Nausée

Album: Battering Ram

Genre: Sludge metal

Label: Spectral Hound records

"Als een Stormram."

Het Belgische sludge-metalproject La Nausée brengt Battering Ram uit. Een debuut-EP op cassette en cd via het Britse Spectral Hound Records.

Een project? Inderdaad want La Nausée (wat zoveel betekent als walging, misselijkheid) wordt begeesterd door één enkel persoon, Jelle De Bock. Gitaar, bas, drums en vocalen zijn allemaal het werk van deze multi-instrumentalist. Bovendien is de titel zeer goed gekozen want een battering ram is een stormram (een Middeleeuws apparaat die gebruikt werd om kasteelpoorten op te beuken) en dit is ook het tempo en de kracht waar deze EP op je afkomt.

Vijf tracks telt deze debuut EP. Afsluiter Split had de eer om als eerste single in januari 2021 het album aan te kondigen. Misschien wel het donkerste nummer van Battering Ram en in de verte is er een vleugje Korn te horen. Een paar maanden later kregen we Like Coin gepresenteerd. Terug erg geïnspireerd op de nü metal van Korn maar de vervormde vocalen zijn hier duidelijker aanwezig. Nochtans is opener Controlled en het daaropvolgende Lighted By A Torche zeer “in your face” sludge metal die ons doet denken aan die andere Belgische sludge bands Stake en Your Highness. Mass Drown tenslotte heeft zowat alle ingrediënten van de andere tracks mee. 90’s Nü metalriffs gecombineerd met sludge, doom en een vleugje hardcore.

Voor Battering Ram heeft La Nausée beroep gedaan op Stef Exelmans (Turpentine Valley en Bear) voor de mix en mastering. Geïnspireerd door Belgische bands als Stake, Drums Are For Parade en Raketkanon, die regelmatig in thuisstad Gent speelden, maar ook door internationale acts zoals Iron Monkey, Black Tusk, Left Behind en Deftones.

Tracklist: 

  1. Controlled
  2. Lighted By A Torche
  3. Like Coin
  4. Mass Drown
  5. Split

Meer info over La Nausée:

 

Beluister op Spotify!

la nausée battering ram album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!