Review Life Of Agony - The Sound Of Scars

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Life Of Agony

Album: The Sound Of Scars

Genre: Alternative Metal

Label: Napalm Records

De metal/crossover veteranen van Life Of Agony zijn terug, en hoe!  The Sound of Scars is terug een conceptalbum en begint waar het legendarische River Runs Red eindigde. En dat hoor je vanaf de prelude. Een mededeling via de politie/ziekenwagen radio i.v.m. een mogelijk slachtoffer… zou dit de man zijn die zich op het einde van River Runs Red van het leven tracht te benemen?

De sirenes van de ambulance loeien nog op de achtergrond wanneer na een percussieachtige intro Scars losbarst, naadloos gevolgd door Black Heart, een nummer dat letterlijk doordendert als een zware stoomlocomotief, met een heerlijke bas en drumlijn. Opvallend hoe de groovende baslijn van Roberts de eerste tracks domineert. Na 3 nummers horen we de verplegers binnenstormen en kunnen we even op adem komen na drie toptracks.

Veel rust is ons echter niet gegund, want met Empty Hole wordt een log beukend nummer op de luisteraar losgelaten waar Mina nogmaals haar vocaal palet ten berde brengt. Het tweede drietal is zowaar nog zwaarder dan het vorige... maar dan moet met Once Below de uppercut nog komen! De getormenteerde ziel die in het lijf van Mina Caputo zit, drijft nog steeds als olie op het water, maar de symbiose tussen Mina en de rest van de band is voor het eerst sinds River Runs Red terug optimaal.

The Sound Of Scars is veel meer dan los aan elkaar hangende tracks en is een waardige opvolger van hun in 1993 verschenen pareltje. Er zijn enorm veel raakvlakken (o.a. Monday, Tuesday,… vs Then, Now…). De nummers hangen veel beter aan elkaar en zijn gewoon intrinsiek beter dan diegene die ze de laatste jaren uitbrachten. Drummer Veronica Bellino kwijt zich voortreffelijk van haar taak en je voelt bijna de verademing die zij bracht in dit LOA. Het is duidelijk dat zij de zuurstof is die Sal Abruscato wegnam en zo stilletjes aan LOA aan het verstikken was!

Ons verdict is duidelijk, dit is het beste album van LOA sinds River Runs Red en eindelijk een waardige opvolger! Gaat dat allen zien (en horen)!

Tracklist:

 1. Prelude
 2. Scars
 3. Black Heart
 4. Lay Down
 5. Then
 6. Empty Hole
 7. My Way Out
 8. Eliminate
 9. Now
 10. Once Below
 11. Stone
 12. Weight of the World
 13. When
 14. I Surrender

Meer info over Life Of Agony:

 album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!